nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

ARCA denuncia el mal estat del molí del Castellet de Calvià

La Comissió pro-molí del Castellet celebra avui una marxa fins a l'edificació per reclamar la seva conservació i restauració

2734
La Comissió pro-molí del Castellet celebra diumenge una marxa fins a l'edificació per reclamar la seva conservació i restauració. L'edificació es troba en molt mal estat de conservació.

ARCA ha tornat a denunciar aquesta setmana el mal estat de conservació del molí del Castellet de Calvià. L'entitat en defensa del patrimoni cultural, que ja detecta deficiències l'any 2010, assegura que els desperfectes afecten l'estructura mateixa de l'edificació.

L'entitat assegura que la mola del molí, una pedra viva que pesa diverses tones, només es troba subjectada als extrems “per una biga de fusta podrida a la part central”. “Aquesta és una amenaça evident i en qualsevol moment, la mola pot esbaldregar-se, el que provocaria un profund dany a l'estructura del molí, la qual ja es troba malmesa per la manca d'intervenció”.

ARCA considera que mantenir l'edificació en aquestes condicions és una “negligència i una manca de responsabilitat” per part de la propietat i l'Ajuntament de Calvià. El molí, símbol del municipi i bé catalogat, compta amb un projecte de rehabilitació, però segons l'entitat, “de moment no han començat les obres”. És per aquest motiu que reclamen l'“actuació urgent” del Consistori.

Pujada reivindicativa
D'altra banda, avui diumenge 22 la Comissió pro-molí ha convocat, per quart any consecutiu, una nova marxa reivindicativa per reclamar la rehabilitació de l'edificació. La pujada fins al molí, que començarà a les 11:00 hores a la Plaça Nova del municipi, també servirà per reclamar el pas públic del camí que dóna accés al molí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.