algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

L'Escola de Mallorquí celebra 40 anys de compromís amb la cultura

Unes 900 persones ompliren l'aforament de l'Auditori per celebrar l'efemèride. | Guillem Mas

Una ovació de diversos minuts va resumir l'agraïment del poble a l'Escola Municipal de Mallorquí, després de 40 anys de defensa i promoció de la llengua i cultura catalanes.

Aquesta institució, depenent de l'Ajuntament de Manacor, va brindar anit per la seva quarta dècada amb un acte a l'Auditori. L'acte es va estrenar amb la projecció d'un documental de la història de l'Escola de Mallorquí realitzat per Antoni Mir. En ella, el seu fundador, Gabriel Barceló al costat de Josep M. Salom, va explicar l'inici dels primers cursos de català l'octubre de 1973 amb una lliçó inaugural de Francesc de Borja Moll.

Es van recordar els 'Reconeixements de mèrits' que s'atorguen des de 1976 a personalitats i entitats que destaquen per la fidelitat a la llengua i cultura pròpies, així com la preservació dels balls dels Cossiers.

Requisit
La política lingüística de l'actual Govern ha obligat la institució a «reinventar-se i a reviure l'esperit de 1973 per mirar al futur». En aquest sentit es va expressar el batle Antoni Pastor qui, a més d'agrair la tasca de mestres i alumnes, va anunciar un «futur millor» per a l'Escola «ja que en dos anys, el català tornarà a ser requisit a l'Administració pública».

L'acte va concloure amb l'actuació del grup Antònia Font, prèvia als últims concerts de comiat previstos per a finals de mes al Teatre Principal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nofret, fa mes de 10 anys

Altres 40 anys de vida, enhorabona per la feina feta. No tan sols Manacor, sino tota Mallorca hauria de fer festa per una institució tan feinera i necessària.

Valoració:2menosmas
Per I doncs, fa mes de 10 anys

Però que cap gonella es fassi il.lusións, perque a aquesta escola s´ensenya el Català i no invents forsters sense cap nio peus. La meva enhorabona, i que continui per molts d´anys!

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente