algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

MÉS critica que el Govern permeti la segona urbanització d’Es Caülls

2543
Antoni Alorda, diputat de MÉS, i Joan Francesc Canyelles, regidor de la coalició, critiquen el canvi de parer de Medi Ambient que permetrà la urbanització d'Es Caülls. | MÉS Mallorca

MÉS per Mallorca ha criticat que el Govern Bauzá hagi canviat de criteri i permeti la urbanització d'Es Caülls II. La coalició demanarà a la Comissió de Medi Ambient una justificació del canvi de parer i del paper que hi ha jugat José Ramón Bauzá.

La coalició econacionalista recorda que fins ara el criteri sobre la urbanització, establert a l'anterior legislatura, era contrari a la urbanització per l'alt valor paisatgístic de la zona. En aquest sentit, adverteix que ara “quan Presideix el Govern, el que promovia dita urbanització com a Batle de Marratxí, ja no hi tenen res a dir”.

El Grup municipal MÉS ha mantingut, en tot moment, la seva oposició a què el PP aprofiti la tramitació de l’adaptació de les NNSS al Pla Territorial de Mallorca (PTM) i les Directrius d’Ordenació Territorial (DOT) per incloure projectes urbanístics polèmics que tenen rebuig social.

Un d’aquests projectes és l’urbanitzable d’Es Caülls II Fase, que suposa urbanitzar 23 hectàrees de sòl rústic i permetrà la construcció de 671 habitatges amb una cabuda de 2000 habitants. “Com si el que hagués de menester el municipi de Marratxí fos un altre nucli de població”, assegura la coalició.

Protecció del territori
Antoni Alorda, diputat de MÉS, i Joan Francesc Canyelles i Miquel Rosselló, regidors de la coalició a Marratxí, lamenten “l’actitud urbanitzadora de l’actual Govern municipal del PP” i consideren que cal “adoptar mesures dràstiques atès el creixement desmesurat i la saturació urbanística, i la consegüent destrucció del territori del municipi de Marratxí”.

Segons els representants ecosobiranistes, la creixent demanda social per a la defensa de polítiques de protecció del territori i del paisatge “aconsella i fa patent” que encara és possible “prendre mesures encaminades a la preservació dels pocs paratges naturals amb què compta aquest municipi i estabilitzar així el seu creixement, atès que l’esmentat SAU 6.1 d’Es Caülls es troba envoltat d’una zona rústica d’alt interès paisatgístic i amb una gran varietat d’arbres singulars, part dels quals es troben catalogats”.

Finalment, des de la coalició, recorden que aquesta “política especulativa i depredadora sense límits, que duu el segell característic del PP, té en el terme municipal de Marratxí el seu màxim exponent, situant el municipi al límit de la pressió urbanística i poblacional”. A més consideren que aquesta política “va en contra dels interessos generals i que totes les re classificacions dels sòls urbanitzables presentats a les modificacions suposen un tracte de favor a empresaris i persones properes al PP”.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 9 anys

Crear llocs de feina no hen saben, pero crear corrupció i vendre territori els millors, hem vist i estam veient, que PP i corrupció han enat lligats grans constructoras i grans promocions urbanísticas, per poder rebre grans comisions, (donacions ) i tots plens de merda, segueixen en la mateixa doctrina.
La M.A.M va voler fer lo mateix, pero no va pensar que a Madrit no hi tenía ningù, i manco dins els tribunals.
El sr. Canyelles i el sr. Jaumet Matas son dos exemples,i no podem oblidar els Hidalgo, Massot, Cardona,Ordinas, Vicens,etc.etc. i apart" es potecari" amb el pis d'es Bastiò d'en Barà, ¿que hem de canviar una llei ? le canviam,com comvengui.La majoria mos ha donat poder per fer ses brutors que volguem.
Per tant, Mallorca es majorment corrupte, aplicant la mateixa doctrina, ara no mos escandalitzem.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente