algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

CCOO denuncia l'Ajuntament d'Andratx per no posar calefacció als seus treballadors

Detallen que el personal funcionari i laboral del Consistori andritxol duu els aparells per combatre el fred de casa seva

La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO de les Illes Balears (FSC-CCOO-Illes), ha denunciat l'Ajuntament d'Andratx davant la Direcció general de la Inspecció de Treball i Seguretat Social per un "incompliment greu" de la normativa de Prevenció de Riscos i Salut Laboral, en no dotar de mitjans de calefacció els seus treballadors.

El sindicat detalla que el personal funcionari i laboral que presta servei a l'Ajuntament s'està duent els calefactors de casa seva per poder combatre el fred. Així, subratllen que des del moment que les temperatures han baixat, el personal d'aquest Ajuntament fa el seu treball «literalment congelat», la qual cosa «està afectant greument la salut de tots els treballadors».

Davant aquests fets «greus» des del punt de vista de la Prevenció de Riscos i la Salut Laboral, CCOO presenta aquesta denúncia davant la Inspecció de Treball reclamant la seva immediata intervenció. Així mateix, el sindicat destaca que, davant les peticions dels treballadors als regidors de personal del Consistori per a poder tenir calefactors o algun mitjà per a encalentir els departaments, la resposta és que han d'anar «molt abrigats».

Els representants dels treballadors afirmen que pràcticament totes les àrees del consistori que estan sofrint aquesta situació de fred, encara que en les dependències hi ha calefacció, i el Servei de Prevenció i els corresponents responsables polítics «no han adoptat cap mesura que protegeixi la salut dels empleats».

'Plus de residència'
Alerten a més que en els pressuposts de l'any 2014 hi ha una partida de més de 15.000 euros anuals per a una persona que cobra en concepte de 'plus de residència', però segons detallen «no hi ha cap funcionari en totes les Illes a qui li paguin tant per aquest concepte».

Per al sindicat això suposa «una fragant irregularitat», i ha titllat el succés de «grotesc i escandalós». Per tot això, CCOO exigeix que se solucioni urgentment una i altra situació, amb la finalitat de protegir la salut del personal, perquè realitzin el seu treball amb unes mínimes condicions de seguretat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.