nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La demanda elèctrica s'incrementà a Balears un 5% el novembre

2441

La demanda elèctrica a les Illes Balears se situà en 388.841 MWh aquest passat mes de novembre, un 5% més que el mateix mes de l’any anterior, segons dades de l’operador del sistema elèctric, Red Eléctrica, oferides per la cooperativa verda Som Energia.

Segons aquest operador sensible amb el medi ambient i potenciador de les fonts d'energia renovables, les baixes temperatures registrades en les últimes setmanes contribuïren de forma considerable al creixement de la demanda a l'arxipèlag. Un increment que tanmateix no oculta que la tendència en els últims mesos de la demanda elèctrica continua anant a la baixa, amb un 3,08% acumulat menys que en els primers onze mesos de l’any 2012.

La menor quantitat d'energia que les famílies i empreses vénen consumint és un fet interpretat com a positiu per a Som Energia, perquè implica "una major eficiència en l’ús dels recursos naturals", atès que la pràctica totalitat de l’energia procedeix de fonts no renovables, importades d'altres indrets i causants de l'efecte hivernacle.

Tot i la constatació que l’energia elèctrica produïda per fonts renovables segueix essent molt minoritària a l'estat espanyol, hi ha qui fa feina per baratar aquesta realitat. Per això des de Som Energia han posat en funcionament una campanya per l'autoproducció solar fotovoltàica, facilitant que els seus socis puguin adquirir equips per instal·lar-los a casa seva, i que a més aquests siguin de cada pic kits més petits, per possibilitar una autèntica "marea solar".

"L'autoproducció d'electricitat és una oportunitat per a poder contribuir fàcilment, des de casa nostra, a un canvi de model amb menys impacte ambiental, més eficient, que fomenti l'estalvi i les renovables enfront de la dependència dels combustibles fòssils", expliquen fonts de la cooperativa, que aplega més d'11.000 socis a tot l'estat, entre els quals n'hi ha més de 650 a Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.