nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 14°
15°

El GOB critica l’acord d’Artà a favor de les cabres silvestres

El GOB considera que la modalitat de captura amb cans i llaços podria ser “compatible” amb l’actual control que de l’Administració al Parc Natural de Llevant. | Arxiu

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) ha criticat la moció aprovada per l'Ajuntament d'Artà que reclama al Govern Bauzá que “aturi l’eliminació sistemàtica de la població de cabra mallorquina salvatge del Parc de Llevant” per considerar que “va en contra” de la recuperació d'aquest espai natural.

La moció va ser presentada per l'equip de govern municipal, format per Independents d’Artà i Convergència per les Illes, a instància dels caçadors de cabrits amb cans i llaços. Els caçadors, segons explica el grup ecologista, proposen “fer-se càrrec exclusivament del control de la població, amb el sistema de caça amb cans i llaços, alliberant els bocs adults i comercialitzant aquest tipus de captura com activitat d’aventura”.

Abans de l'aprovació de la moció, el GOB i el Col·legi d’Enginyers de Forests remetérem als portaveus dels diferents grups municipals un escrit desaconsellant la mesura proposada per considerar que el parc “presenta un gravíssim grau de desertificació, en el qual hi tenen un paper fonamental els incendis i la pastura extensiva incontrolada”.

El grup ecologista assegura que en aquest escenari de “degradació extrema de la vegetació” només s’aconseguirà millorar la situació amb “una densitat ultrabaixa (o, millor encara, zero) de cabres silvestrs, de forma coherent amb l’objectiu del Govern en els darrers anys”.

Control compartit
El GOB considera que aquesta modalitat de captura amb cans i llaços podria ser “compatible” amb l’actual control que en fa l’Administració, i suggereix que “s’estudiï la seva integració” en l’actual dispositiu de control biològic de les cabres. Amb tot, l'entitat remarca que considera “del tot inconvenient” paralitzar el control per part del personal de la Conselleria de Medi Ambient.

“El manteniment de les poblacions de cabres silvestres a les serres de Mallorca està generant un altíssim cost ambiental, afectant greument la regeneració de la massa forestal i la recuperació de la biodiversitat, i a més a més causa també un elevadíssim cost econòmic, en forma de mesures de protecció de la vegetació (tancaments, protectors de plantes, etc)”, assegura el GOB. “No podem seguir assumint aquests perjudicis socials per tal que un parell puguin gaudir de la seva afició, o fer-ne negoci”, afegeix l'entitat.

Finalment, el GOB lamenta que l’Ajuntament d’Artà “hagi fet seva una proposta dels caçadors que és altament inconvenient per a la conservació i recuperació del patrimoni natural de la zona”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 10 anys

Cuántas vueltas, para no reconocer que el GOB está de acuerdo con el Govern, y en contra de los ex-UM...

¿Sois periodistas o perifrásticos?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente