muy nuboso
  • Màx: 17.53°
  • Mín: 11.1°
17°

Pintades contra la casa dels mestres d'Alcúdia

1492
Pintades aparegudes als domicilis de diversos docents d'aquesta localitat.

Antoni Bibiloni, Margalida Joan, Tomeu Lliteras i Margalida Cifre, tots ells mestres del col·legi públic Porta del Moll d’Alcúdia, van denunciar davant la Policia Local l'aparició de pintades despectives a les portes de casa seva.

La notícia va córrer com la pólvora en el municipi que és especialment actiu contra la imposició del Decret per al Tractament Integrat de Llengües (TIL).

«Aquests ultres que abans s'ocultaven ara senten que els han donat ales i no tenen por de fer coses com aquesta», va declarar Antoni Bibiloni, un dels afectats per les pintades.

En la pintada escrita en la porta del seu garatge, en ple nucli antic d'Alcúdia, pot llegir-se la frase «Sóc un porc català». És exactament la mateixa frase que va aparèixer també ahir a la porta de la casa dels seus veïns, també mestres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Mateu Planes, fa mes de 10 anys

Sr. Bauzá vingut de nèixer a Madrid: "Tothom que mos ve a aidar mos fa ses busques endins. Això gira malament cantaven el mallorquins.
Vostès (govern) tots sols s'ho componen i mos tracten de pardals i ballen al so que sonen les lleis estatals.
Però li quedi clar senyor que pels nostres furs cridarem: Fora galls i botiflers! Tant sols amb les nostres forces lluirarem a sang i foc i vencerem nostre enemic. Volem franquícies i furs!
I TOT AIXÒ HO FAREM perquè darrera la bandera som nosaltres la nació, aquesta terra és nostra, que ho sàpiga els seu Govern.

Valoració:2menosmas
Per Català de Mallorca, fa mes de 10 anys

@bernadet:


Mira què he trobat a l'Alcover-Moll:


Bernat pudent: escarabat petit, verd i molt pudent, que fa molt de mal a les mongeteres i a les avellanes (Vendrell, Reus). Els pagesos diuen que fa un foradet a les avellanes i aquestes queden amargantes. Quan se sent pudor i no se sap d'on ve, solen dir: «Ha passat el bernat pudent» (Reus).

III. Curt d'enteniment, beneitot (Ross.); cast. tontón, bobo. Lo moltó n'es qu'un grossàs Bernat, Alm. Ross. 1923, 45.

«Un Pere i un Bernat fan un ase acabat» (Mall.).

Valoració:6menosmas
Per bernadet, fa mes de 10 anys

@Català de Mallorca
Idò el qui va dir això feia honors al seu nom, perquè era blai, però ben blai.

Valoració:-9menosmas
Per Mallorquí i, per tant, nacional de Catalunya, fa mes de 10 anys

Catalunya, actualment i en el sentit nacional del terme -no en el de la legalitat de l'estat ocupant espanyol- vol dir "terra dels catalans". Per tant, els catalans conscients d'esser-ho i de les dimensions reals de la nostra pàtria, tant si som de les Illes Balears, com del Principat, com de València, o d'on sigui del territori nacional, sempre hem distingit i distingim els sentiments regionals dels nacionals -sentiments no incompatibles- i sabem que la terra dels catalans, Catalunya, no es redueix a la regió del Principat.

Valoració:-1menosmas
Per M.L., fa mes de 10 anys

Si fos a Soller, amb tanta càmera al carrer, ja els haurien detengut. O no funciona així?

Valoració:4menosmas
Per Biel, fa mes de 10 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Jeroni Rosselló, Antoni Maria Alcover, Gabriel Alomar, Pere Oliver Domenge, Miquel Ferrà, Joan Pons i Marquès, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Joan Fuster, Blai Bonet, Josep Guia, Joan Guasp, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", etc.

Valoració:10menosmas
Per Català de Mallorca, fa mes de 10 anys

"Per anar bé necessitaríem un sol president de la Generalitat per a tot el País Català; perquè tampoc no cal dir Països Catalans. No. País Català i prou. I un sol president. Un president per al País Català. El President de la Generalitat hauria de ser-ho del Principat, de les Illes i del País Valencià. Això de les autonomies ho espatlla tot. ÉS com el conte de la vella per no arribar-ho a tenir mai. Et fan transferències de vint-i-cinc cèntims amb dues dècimes i s'obliden de la geografia, el llenguatge i el tarannà, que són realitats històriques com una catedral."
Blai Bonet, gener de 1981.

Valoració:1menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 10 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a tota la Catalunya com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."

(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")

Per altra banda, aquí teniu la proposta de Josep Guia:

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

Valoració:1menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 10 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:-1menosmas
Per pepote, fa mes de 10 anys

Empiezo a creer que transcriptor es un chimpancé entrenado para hacer ctr+c y ctr+v.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente