algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Els 'flitats' d'El Coso s'indignen amb el batle Tauler i el seu "cinisme"

El Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitx recorda que no se'ls han retirat les multes, que sumen més de 55.000 euros

20554
Els encausats es demanen per què el batle té tantes ganes d'espolsar-se les responsabilitats en aquest assumpte. | Arxiu

El Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitx emetè aquesta setmana un dur comunicat en el qual informaven que l'arxivament de la causa judicial relativa als incidents ocorreguts en les festes de Sant Agustí de 2011 no implica l'anul·lació de les multes, que sumen 55.150 euros, perquè aquestes "fan el seu camí per via administrativa i no judicial".

En aquesta nota pública, el col·lectiu es manifestà en termes molt crítics amb la batlia de la localitat, assegurant que "no s'ha pogut demostrar en un judici públic que tot aquest procés no era més que una cacera de bruixes", que segons la seva opinió, era comandada amb ordres del primer edil, Gabriel Tauler (PP).

D'ell en destaquen unes declaracions fetes a la premsa en les quals indicava que als incidents de Sant Agustí "hi hagué alguna cosa més que simples empentes i insults, pero qui tenia la responsabilitat no ha actuat amb la suficient rapidesa". A més digué que "nosaltres -batlia- no som part personada com a acusació". Tant una afirmació com l'altra han fet bollir l'ambient, i la resposta dels encausats no s'ha fet esperar.

Demostrar la innocència
En primer lloc, aquest grup de felanitxers demanen si en el cas de la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, -"una altra suposada víctima dels esmentats incidents"- el batle Tauler també considera que les seves responsabilitats en el cas Túnel de Sóller es varen donar per prescrites perquè qui ho havia de fer "no actuà amb la suficient rapidesa".

Els veïns emfatitzen que, a diferència dels polítics, no ens conformen amb la complaença judicial: "volem demostrar la nostra innocència i desmentir cada una de les falsedats de les que se'ns ha acusat", apunten.

Així mateix, sobre el fet que l'Ajuntament no sigui part personada en l'acusació, els defensors de les Festes Populars de Felanitx creuen que "això ja és el súmmum del cinisme", i es pregunten per què Tauler té tantes ganes d'espolsar-se les responsabilitats en un assumpte que començà per un informe ordenat pel màxim responsable polític del cos policial, el regidor Rafel Roig.

Delicte
Allò cert és que l'Ajuntament fou el primer en acusar a deu veïns del poble d'un delicte d'atemptat. "Una barbaritat jurídica a la vista dels fets", segons diuen des del Comitè de Festes Populars.

De l'atemptat es passà a unes diligències per faltes, que ara per ara han prescrit, i han deixat sense sentit la celebració del judici. Allò que no ha prescrit, però, són les multes imposades al seu dia per la Delegació del Govern central a Balears, a les quals els implicats han de respondre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.