algo de nubes
  • Màx: 18.76°
  • Mín: 8.69°
18°

Sencelles i Binissalem diuen no al golf de Son Saletes

Prop de 300 persones es concentraren ahir davant els terrenys per protestar pel projecte

20340
Margalida Ramis, portaveu del GOB, denuncià l'especulació que "s'amaga darrere" d'aquest projecte. | Efe - E.B.

Prop de 300 persones, convocades pel GOB, Gadma i Amics de la Terra, es concentraren ahir dematí davant els terrenys de Son Saletes, entre Sencelles i Binissalem, per protestar contra el projecte de camp de golf. La infraestructura, impulsada per l'exidirigent del PP local Ventura Rubí, es preveu que ocupi 600 hectàrees i té el vistiplau del Consell de Mallorca.

Acompanyats per un grups de xeremiers, els manifestants exhibiren diferents pancartes: "Aturem la destrucció, salvem Mallorca", "Prou GOLFos" i "Defensem la terra", entre d'altres.

Margalida Ramis, portaveu del GOB, denuncià l'especulació que "s'amaga darrere" d'aquest projecte. "El promotor només pretén consolidar drets urbanístics que puguin donar lloc a indemnitzacions en cas que en el futur els terrenys siguin protegits", afirmà.

Per part seva, Bernat Fiol, representant de Gadma, indicà que aquest projecte "és un atemptat a les poblacions de Sencelles i Binissalem, perquè implica la usurpació dels recursos hídrics". Rebecca Moreno, d'Amics de la Terra, reclamà "un gir en les polítiques territorials" que "continuen destruint el territori".

Recursos hídrics
L'Ajuntament de Sencelles, governat per CxI, PSOE-Indepenents i EUIB, s'ha oposat obertament contra l'interès general atorgat pel Consell de Mallorca al camp de gof. Argumenten que posa en perill l'abastiment d'aigua potable. De fet, han anunciat que presentaran un contenciós administratiu per aquest motiu.

Cal esmentar que ambdós pobles tenen aprovades modificacions de les Normes Subsidiàries en què rebutgen la instal·lació de camps de golf en els municipis. Binissalem ho té aprovat definitivament i Sencelles en té feta l'aprovació inicial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per corc, fa mes de 10 anys

ESPENYA" esta plena de REFORMAS, de tota casta, laborals, economicas,(bancs)
educacio, industria, etc. etc. digaume ¿ quina es que funciona ? el silenci es la millor resposta, ara reforma de costas, ara territorial, vendre territori, destrui la natura, ¡ aixo
es la solucio ¡ aquest tros de banc del P.P. son " MENTES PRIVILEGIADAS".
La reforma de Politics i Politicas, per cuant ? per el 2030, es que sou collonuts ¡tant ¡
que els vos eurian de retallar (eco)..tallar...tallar....tallar.......tallar.

Valoració:3menosmas
Per Mónica, fa mes de 10 anys

No té cap sentit construir un camp de golf a un lloc on pot haver sequia durant sis mesos... Clar que, si xerram de beneficis econòmics, aquí hi ha molta gent que no li importa que hi hagi poca aigua disponible per beure.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente