cielo claro
  • Màx: 20.08°
  • Mín: 13.55°
19°

Xisca Móra relleva Bernat Bauçà a la batlia de Porreres

La nova primera vara, que governarà en minoria els dos anys que resten de mandat, estén la mà a l’oposició i la convida a “sumar esforços per aconseguir acords”

Francisca Móra (CxI) es convertí ahir en la primera batlessa de la història de Porreres. Móra relleva Bernat Bauçà, qui dimarts passat presentà la renúncia al·legant una pèrdua d'il·lusió i motius personals i laborals. El relleu es va formalitzar en dos plens extraordinaris. En el primer es donà compte de la renúncia de Bauçà a la primera vara i en el segon s'investí la nova batlessa. Tal com es preveia, Móra només rebé el suport dels sis regidors de CxI. L'oposició, formada pel Partit Popular, PSM-IVerds i PSOE, votà els seus propis candidats. Igual que el seu antecessor, per tant, Francisca Móra haurà de governar els dos anys llargs de mandat que resten amb majoria simple.

La nova batlessa es va referir a la conjuntura: "Caldrà sumar esforços per aconseguir acords", reclamà, i demanà a la resta de grups "responsabilitat, humilitat i lleialtat per assolir consensos, perquè com més consens, més poble, i com més poble, més benestar". Conscient que haurà de pactar-hi, Móra va assegurar que l'oposició és "una eina necessària i imprescindible per fer millor Porreres".

Pau Móra, portaveu del PP i cosí de la primera vara, li desitjà "sort" i li oferí "màxima col·laboració"; Joan Barceló, de PSM-IVerds, demanà que el relleu "sigui beneficiós per al poble"; i Miquel Àngel Veny, del PSOE, avisà que estaria atent a "les iniciatives que no ens semblin bones per a Porreres".

El comiat de Bauçà

El comiat de Bernat Bauçà, qui ha estat batle de Porreres durant gairebé sis anys, tingué igualment un paper destacable en els plens d'ahir. Recordà que ha treballar durant més 30 anys per Porreres i que ara sent que "m'he buidat", una sensació similar a la qual va apel·lar Josep Guardiola quan renuncià a continuar entrenant el Barça. Bauçà insistí que les raons que l'han portat a deixar el càrrec són de caire laboral i personal, i va explicar més detalladament la pèrdua d'il·lusió. "La il·lusió mou el món. [...] Me l'ha morta algú a qui el preocupa molt poc la llengua i la cultura d'aquest país i que vol dur-me als jutjats", manifestà, referint-se a Carlos Delgado, l'actual conseller de Turisme. Aquest departament va ser el que denuncià als jutjats les suposades irregularitats en la reforma de l'Auditori de Porreres, que van motivar la imputació de Bauçà. L'exbatle defensà ahir de nou la seva honestedat i indicà que "vaig demanar un milió d'euros per evitar que l'auditori es convertís en una espècie de palau de congressos".

Dels partits de l'oposició, el més crític amb la renúncia de Bauçà va ser PSM-IVerds, que li retragué que "no faci autocrítica" i considerà "poc adequat provocar ara una crisi institucional". Un centenar de porrerencs assitiren al relleu a la batlia. També hi acudiren dirigents d'El Pi i batles de CxI d'altres municipis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa mes de 11 anys

Vaja petardo que tindrem de batlesa...

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente