nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El Consell recupera el Pla d’Obres i Serveis

22432
Maria Salom presidí ahir l’assemblea de batles.

El Consell de Mallorca inclourà una partida de 5 milions d’euros en els pressuposts del 2013 per al Pla d’Obres i Serveis (POS). Així ho explicà ahir la presidenta de la institució, Maria Salom, després de la primera assemblea de batles de Mallorca d’enguany.

D’aquesta manera, el Consell recuperarà aquesta línia de subvencions, que l’any passat va retirar per manca de pressupost. En el 2012 només es finançaren els projectes plurianuals, les obres dels quals ja s’havien iniciat en exercicis anteriors.

De fet, Salom indicà que d’aquests cinc milions que es destinaran al POS, n’hi ha un per a les obres plurianuals. La resta seran per a projectes “necessaris”. En tot cas, encara cal acordar amb els batles si aquesta partida es destina a obra nova, manteniment o despesa corrent. Cal recordar que el Consell només paga una part dels projectes del POS, i la resta va a càrrec dels comptes municipals.

Despesa corrent

Molts ajuntaments ja anunciaren l’any passat la incapacitat de fer front a aquestes despeses. Per això, en el 2012 el Consell va treure una línia de subvencions per ajudar els consistoris a pagar la despesa corrent, com a demanda dels mateixos ajuntaments.

En qualsevol cas, el president de la FELIB i batle de Fornalutx, Joan Albertí, valorà de manera positiva que el Consell torni a habilitar una partida per al POS, sempre que sigui per a obres “necessàries”. Així mateix, Albertí considerà “important” que cada ajuntament pugui decidir a què destina els doblers del Consell i que no ho imposi la institució.

Una altra qüestió que es tractà en la trobada d’ahir és el deute que el Consell manté amb els consistoris. Els socialistes criticaren que no s’hagués donat cap solució respecte d’aquesta qüestió i Albertí recordà que els ajuntaments tindrien els comptes quadrats si les administracions supramunicipals els pagassin. Salom reconegué que no sap quan podran pagar, ja que no tenen liquiditat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.