algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.84°
10°

El Gob denuncia l'elevada amenaça ambiental de l'ampliació del club nàutic de l'Arenal

Els egologistes assenyalen que el projecte és «faraònic» i pot tenir greus conseqüències per a la reserva marina del Cap Enderrocat

22532
Els ecologistes afirmen que la iniciativa pot afectar negativament el paratge protegit del Cap Enderrocat. | GABRIEL ALOMAR

El Gob ha denunciat avui que l'ampliació del club nàutic de l'Arenal de Llucmajor «arrasarà» 10 hectàrees de gran valor ecològic i ha criticat que estendre un 76 % aquesta instal·lació és una iniciativa «faraònica» amb greus conseqüències per a la reserva marina del Cap Enderrocat.

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (Gob) ha presentat al·legacions en aquest sentit contra el projecte, que preveu la construcció de 155 nous amarratges per a vaixells d'entre 20 i 30 metres d'eslora i ampliar l'extensió del club nàutic de 12,3 a 21,7 hectàrees.

«Es preveu també construir 1,3 ha. d'esplanades, fer-hi 589 aparcaments, nous edificis, dipòsits de combustible i, fins i tot, canviar la bocana del port dragant milers de metres quadrats», detallen els ecologistes en un comunicat.

El Gob recorda que la construcció de l'actual port de l'Arenal ja va fer «desaparèixer desenes d'hectàrees de posidònia» i alerta del dany que una nova intervenció causarà en la reserva del Cap Enderrocat, «situada a pocs centenars de metres» d'aquest indret.

L'organització entén que l'ampliació, «destinada a iots de milionaris», és contrària a l'objectiu social del club nàutic, la qual cosa, diuen, han tractat d'ocultar tant els responsables de l'entitat com l'Ajuntament de Llucmajor.

En opinió del Gob, els 23.000 amarraments dels 43 ports esportius de Balears suposen una oferta suficient a hores d'ara, ja que constitueix el 12 % del total del Mediterrani i supera la de països sencers com Grècia.

«Aquest projecte és desmesurat, d'un elevadíssim impacte ambiental i socialment inconvenient», conclou l'associació proteccionista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ca rater, fa mes de 11 anys

De que vos extranyau?, això es el PP en estat pur, seguiu, seguiu votant-lo!!!..., aviat tota la badía serà un únic macroport esportiu i els polítics amb vestit d'or i el poble llis passant mes fam que un mestre d'escola de sa república!!!......

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente