cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

Torres vol reunir-se ara amb Rotger i Bauzá per reconduir la tensa relació

22860
El batle i sis regidors d’Inca brindaren amb cava per desitjar un bon Nadal i any nou. | Elena Ballestero - E.B.

Rafel Torres pretén que José Ramón Bauzá intercedeixi en l'enfrontament entre Pere Rotger i ell. L'actual batle d'Inca va manifestar ahir que sol·licitarà formalment al president del Partit Popular de les Balears que concerti una reunió amb ell i l'expresident del Parlament i exprimera vara d'Inca, imputat en el cas Over Marketing, a fi "d'aclarir les diferències".

Les desavinences han de tractar-se i discutir-se "en l'àmbit del partit, no airejar-les als mitjans de comunicació", afirmà ahir Torres, referint-se a les vegades que Rotger l'ha acusat, damunt la premsa, de "traïció".

"No estic disposat que em posi blau i em critiqui. Ell és diputat del PP i jo som el batle d'Inca pel PP. Si em critica públicament, fa mal al partit", manifestà Torres.

La tensió entre els dos batles populars que ha tingut Inca va creixent. Encara que Rotger no acusà públicament Rafel Torres d'haver-lo "traït" fins la setmana passada, el dia que el jutge Castro va fer públic que no li aixecava la imputació, la realitat és que el dia que el varen encausar (aquell divendres que Torres pujà a Lluc a agrair a la Mare de Déu la desimputació provisional) ja parlà en el seu cercle més proper de la presumpta "traïció" de la primera vara actual. La "traïció" radicaria concretament en el fet que Torres contestàs afirmativament la pregunta que Castro li formulà sobre si considerava que Rotger "tenia compromís" quan es va contractar Over Marketing.

L'actual primer edil confirmà dissabte que tenia una còpia de la seva declaració judicial i que la mostraria als regidors del govern municipal i a la junta local del Partit Popular inquer. "Vaig dir la veritat, el que sabia. No tenc poder ni per aconseguir que imputin algú ni perquè el desimputin", manifestà, volent desvincular-se de l'encausament de Rotger.

Guerra i candidatura de 2015

Deixant a banda la responsabilitat que Torres pugui tenir en la imputació de Rotger, allò cert és que el darrer està dolgut i així ho ha expressat públicament. Convé aclarir que més enllà de les declaracions dels mateixos implicats fetes als mitjans, les informacions que circulen quant a l'enfrontament entre els dos dirigents populars sovint es contradiuen. Un sector del PP inquer, per exemple, assegura estar "convençut" que Torres hauria arribat a un acord amb el fiscal i que per això hauria incriminat Rotger. El cercle proper al batle, però, ho desmenteix.

Dissabte passat, i sense que li ho demanàs ningú, Torres insinuà que Rotger fa moviments amb la intenció que la junta local del PP eviti que repeteixi de candidat en les properes eleccions. "Que algú es preocupi pel 2015, ja ho veurem, jo no me'n preocup", deixà anar Torres, que encara no fa un mes revelà que meditaria si repetiria com a número 1.

En aquest sentit, dijous passat, l'expresident del Parlament dinà en un conegut restaurant d'Inca amb Bartomeu Seguí, home de la seva confiança, i diferents empresaris de la ciutat. Algunes fonts interpreten l'àpat com un moviment contra Torres.

Al marge del candidat a les properes eleccions, al PP inquer hi existeix també certa preocupació davant la possibilitat que l'enfrontament els acabi passant factura a tots, que l'agrupació local es divideixi en dos bàndols. Rotger ha estat batle d'Inca quinze anys, i òbviament encara hi conserva suports. Ara, però, no hi té poder real: sols és el president d'honor.

Demà està previst que tingui lloc el tradicional sopar de Nadal del Partit Popular d'Inca amb la presència de José Ramón Bauzá, Jeroni Salom, 300 militants i l'absència de l'històric Pere Rotger.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.