algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

Sóller i Bunyola, junts pel rescat i el pagament del deute del túnel

22938
Aquest és el lema que es podia llegir en una de les pancartes.

Prop de 300 persones participaren ahir al matí en les protestes convocades per la plataforma Mallorca Lliure de Peatges, amb l’objectiu de reclamar el rescat i la gratuïtat del túnel i el pagament del deute que manté el Govern amb els usuaris de Sóller i Fornalutx, que no cobren l’abonament des de fa prop de dos anys.

Del costat de Sóller, més de 200 persones es manifestaren amb la pancarta “Mallorca Lliure de Peatges” i al so d’una sirena, de xiulets i enmig de  crits  com “volem un túnel lliure i gratuït”, “volem la subvenció”, “no volem pagar” i “els doblers”, en referència al deute de la subvenció. La marxa va transcórrer per la carretera i després inicià un recorregut pels carrers de Sóller fins a arribar davant de l’Ajuntament, on es llegí un  manifest. No pogué arribar fins a la boca nord del túnel, perquè divendres la Delegació del Govern  prohibí l’itinerari, al·legant perillositat. L’organització carregà contra l’Ajuntament, que culpà de “voler tapar la protesta, amagant la marxa per carrerons, en lloc de deixar-la circular pels carrers més cèntrics”.  Casualment, l’itinerari fixat per la Policia Local va fer que la marxa passàs per davant de la casa del batle, Carlos Simarro,  enfront de la qual es produí una gran xiulada.

Des de Bunyola, prop d’un centenar de persones partiren de la plaça del poble amb una pancarta que deia “Rescat del túnel ja” i al so de les xeremies. Desfilaren per la carretera de Sóller i provocaren llargues retencions de cotxes, fins a arribar a l’estació de peatges, que quedà obstruïda  mentre es llegia el manifest. En passar per la possessió de l’Alqueria d’Avall, propietat de l’expresident Gabriel Cañellas, se sentiren crits i expressions de rebuig.  Com es va poder sentir durant la lectura del manifest, “tenim ben clar qui són els culpables de l’existència del peatge: l’exgovern corrupte de Gabriel Cañellas, el qual malversà els fons per a la construcció...”.

També rebé, però, l’actual govern de José Ramón Bauzá, “que ens ofega amb els més de 2,5 milions d’euros de deute acumulats amb la subvenció. A data d’avui, ja suma dos anys d’impagament als més de 6.500 sollerics i fornalutxencs que són beneficiaris de l’ajuda...”. Hi hagué paraules de suport per a les prop de 150 persones represaliades per la Direcció General de Trànsit per haver obstaculitzat el pas pel túnel i es demanà la retirada de les sancions que se’ls han imposat, que sumen prop de 30.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Túnel_Xoriç, fa mes de 10 anys

Que li demanin al encara Molt Honorable Canyelles, per perscripció del delicte, els motius pels quals els ciutadans de les Illes han de pagar per aquest túnel, mentre els peninsulars tenen quilòmetres i quilòmetres d'AVE que condueixen, sense passatgers cap a les zones deprimides de l'Estat o Madrid es troba envoltada d'autopistes gratuïtes pagades entre tots i d'altres de pagament que es declararen en concurs de creditors i se n'haurà de fer càrrec també l'Estat, mentre aquí hem de pagar.

Valoració:0menosmas
Per Na Maria Enganxa, fa mes de 10 anys

Quant na Maria Salom tornarà el 50 milions d'euros amb interessos que robà del tunel de Sòller?

Valoració:1menosmas
Per Mallorquinarro, fa mes de 10 anys

@Josep:

Especulació urbanística sí, i també comissions i mirar just davant es nas en lloc de mirar a l'horitzó.

En lloc de fer es túnel lo lògic hauria estat posar moltes més freqüències a nes tren, i a preu públic.

Pero claro, van i li renoven sa consessió per 100 anys a canvi de que?

Valoració:1menosmas
Per Josep González Muñoz, fa mes de 10 anys

Jo crec que's peatge no és deu de pagar, altra questió sería, ses despesses de manteniment, què per als de Soller i Fornalutx, en tendrien que ser més baixes. Quant el comentari que'n fà en Malloquinarro, ha de tenir en conter qué ses autovies, com sa que arriva fins Manacor, és fan amb fins d'especulació urbanistica. Un tren des Palma fins Manacor, hauria estat menys costós i menys contaminador.

Valoració:1menosmas
Per Mallorquinarro, fa mes de 10 anys

Idò jo trob ben bé que se faci pagar per usar. Si ses autovies de Mallorca haguessin estat de pagament des de bon principi, no haurien derrotxat amb tanta infrastructura cara i innecesaria.

Una altra cosa son es mangoneos de l'amo en Biel... que ell s'embutxaca i es poble paga.

Valoració:-7menosmas
Per Ferrioler, fa mes de 10 anys

Mallorca lliure de peatges ja!!!!

Valoració:5menosmas
Per jrbs, fa mes de 10 anys

Ja m'agradaria saber que pagan a qualsevol túnel a Andalusia, Extremadura, oCastella.
Si, sí, ja se que son 0 €.

Valoració:12menosmas
Per mosaic, fa mes de 10 anys

,Es una vergonya que encara hàgim de pagar quan Canyelles, Salom i companyia s'embutxacaren cinquanta milions.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente