algo de nubes
  • Màx: 20.11°
  • Mín: 13.93°
20°

El batle de Sóller es fa responsable de la càmera oculta

Revela que ordenà una investigació “secreta i reservada” i en defensa la legalitat. L’Ajuntament denuncia Albaïna

23824
La càmera estava connectada a un mòdem. | Lluc García - Arxiu.

El batle de Sóller, Carlos Simarro, assumí ahir la responsabilitat de la instal·lació de la càmera oculta de vigilància que enregistrava imatges del pàrquing dels Estiradors i que el col·lectiu Albaïna va retirar fa dues setmanes.

Simarro, del Partit Popular, explicà que la càmera s'havia instal·lat allà arran d'una "investigació secreta i reservada" encaminada a posar fi a "l'onada d'actes vandàlics" que aquest estiu ha viscut Sóller. El batle, així mateix, defensà que la seva instal·lació era "legal", però no presentà cap document que avalàs oficialment les seves manifestacions. "Vull deixar clara l'absoluta legalitat de tots els mètodes utilitzats", hi insistí la primera vara.

Els periodistes varen adreçar a Simarro algunes preguntes relacionades amb la càmera (si l'havia posada allà la Guàrdia Civil o la Policia Local, etc.), però el batle es va negar a respondre-les amb l'argument que no ho podia revelar.

Querella a Albaïna

Per una altra banda, Simarro féu públic que el Consistori denunciarà el col·lectiu Albaïna perquè, el dia que retirà la càmera, "violentà una propietat pública i se n'apropià del contingut". "Vull mostrar la meva repulsa als grups que [...] amb aquests actes emparen els individus que aprofitant l'anonimat i la nocturnitat ocasionen greus danys al patrimoni dels sollerics".

El 18 setembre, el col·lectiu Albaïna (entitat al marge dels partits polítics però en l'òrbita dels moviments d'esquerra) retirà la càmera de l'aparcament dels Estiradors i en denuncià l'existència als jutjats. Albaïna, que dugué a terme aquestes accions davant la premsa, argumentà que es podria cometre un delicte contra la intimitat de les persones, ja que la instal·lació de l'aparell "incomplia les exigències bàsiques de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades". Concretament, s'haurien vulnerat l'obligatoritetat de col·locar un distintitu oficial que advertís de l'existència de l'aparell i el requisit de tenir a disposició dels interessats impresos en els quals es detallava la informació sobre el fitxer i la seva finalitat.

Poc després que membres del col·lectiu Albaïna retirassin la càmera, dia 18 de setembre, diversos agents de la Policia Local de Sóller acudiren a la plaça dels Estiradors i proposaren als membres de l'entitat que els lliurassin el material. Finalment, emperò, i "a causa de la dependència del cos de la Corporació, s'ha optat per entregar l'aparell als jutjats", informava Albaïna. Aquell mateix dia, el col·lectiu va cursar la denúncia corresponent.

En declaracions a la premsa, la Policia Local de Sóller indicà que no tenia constància de cap xarxa de càmeres de seguretat a Sóller. Cal remarcar, a més, que Simarro va declinar dia 8 de setembre fer cap tipus de declaració al voltant d'una càmera que va enregistrar com dues persones cremaven el seu cotxe particular. Concretament, va afirmar que "no en sabia res".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Mar, fa mes de 11 anys

MÀFIA I DICTADURA PURA I DURA!!!
I jo me deman... en el supòsit que la instal.lació de la càmara sigui il.legal, ja que el permís ha de venir per part d'una altra autoritat diferent que el batle... la detenció del jove, seria il.legal també? ... perquè pel que sembla va ser descobert a través de les imatges que registrà la càmara!
No ens faran creure que de cop i volta la policia a les tantes de la matinada (crec que digueren a les 2:00) el sorprengueren per avís d'una veinada, fa pensar més que va ser per les imatges "en directe" que registrava la càmara ja instal.lada!

Valoració:1menosmas
Per JOANET, fa mes de 11 anys

Que volem de un gerent, que fou contractat a dit una vegada modificats els estatuts que l'empresa, perque no tenia els requisits dels estudis es a dir Llicenciat en Dret, econòmiques, etc.
Per cert es compatible el seu càrrec de gerent amb el de Jutge de Pau?

Valoració:3menosmas
Per Maggy2, fa mes de 11 anys

I això només és el que surt a la llum. Ves a saber quines coses més ha fet. Ja resultava sospitós que li haguessin cremat el cotxe i sembla que abans li havien fet alguna cosa més. No han fet això a cap altre polític i n'hi ha que n'han fetes de grosses. Per qualque cosa deu ser

Valoració:4menosmas
Per Sergent Soler, fa mes de 11 anys

Boig = Carriqui, Carriqui = Boig.

Valoració:-6menosmas
Per Mascarat, fa mes de 11 anys

Els polítics cada dia ens sorprenen més. Els del pp més encara perquè comanden a més institucions públiques.

Valoració:2menosmas
Per Titina, fa mes de 11 anys

Acab de veure el vídeo de You Tube i la informació sobre el ple d'avui al web de Veu de Sóller i em faig creus que un individu que menteix amb tan poca vergonya pot esser el batle de Sóller. L'han "pillado" i ell com si res. Al·lucinant!

Valoració:13menosmas
Per Simarro mentider!, fa mes de 11 anys

http://www.youtube.com/watch?v=714j1z5Kad4&feature=player_embedded#!

Valoració:9menosmas
Per Faves comptades, fa mes de 11 anys

Idò, això és lo que fan els peperos, una mangarrufa darrera s'altra! Ningú anirà a posar cap càmera oculta si a mi me cremen el cotxe! I encara a sobre quan li demanen explicacions diu que no pot revelar res...MANGARRUFEROS!!!

Valoració:11menosmas
Per Mar, fa mes de 11 anys

Ni a Calàbria senyors! Membres de la pròpia màfia són als poders fàctics i més! Si és que TOT és Ú !!!

Valoració:11menosmas
Per Josep, fa mes de 11 anys

Són com la CIA que fan operacions reservades al marge de la legalitat?
Vaja tropa de feixistes aquests PPeros

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente