algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
12°

Binissalem tanca les festes del Vermar amb reivindicació

23860
Binissalem desplegà una senyera de 50 metres en senyal de protesta. | Elena Ballestero

Les festes del Vermar de Binissalem posaren ahir punt final amb reivindicació inclosa. El malestar social envers les polítiques culturals, lingüístiques i educatives del Govern de José Ramón Bauzá foren presents en el darrer acte de la jornada d’ahir.

Una delegació de GADMA i de l’Obra Cultural Balear de Binissalem, a més de ciutadans anònims, desplegaren una senyera de cinquanta metres en passar la comitiva institucional camí de l’església. A més, els membres d’ambdues organitzacions entregaren als polítics un manifest en el qual mostraven el seu rebuig  per “un govern que no ens representa” i que amb les seves actuacions “fa empobrir la nostra cultura i el nostre país”, apuntava Bernat Fiol, de GADMA.

Els manifestants es concentraren davant l’Ajuntament i acompanyaren la delegació fins a l’ofici. Aquesta comitiva política estava encapçalada pel batle de la localitat, Jeroni Salom; el president del Parlament, Pere Rotger; el conseller d’Agricultura, Gabriel Company, i el vicepresident del Consell de Mallorca, Joan Rotger. “Precisament, són aquestes persones les que han signat una llei contra la nostra llengua, liderats per un president, José Ramón Bauzá, que no ens representa per res”, afegia Fiol fou un dels que repartí el manifest a la comitiva política. A més a més, els organitzadors portaven unes camisetes unitàries sota el lema “Un poble, una cultura, un país”. Una vegada iniciat l’ofici a l’església, els concentrats llegiren el seu manifest, que també es queixava de les retallades en matèria educativa i en serveis socials. “Hem tornat enrere 40 anys i aquí sembla que no passa res; per això, nosaltres decidírem fer aquest acte”, afegia el representant de GADMA.

Per la seva banda, un grup del Círculo Balear també fou present a l’acte de cloenda de festes amb una petita ‘contraprotesta’. Mentrestant, a la plaça, en el discurs institucional, la bandera espanyola, juntament amb la mallorquina i l’europea, onejava a les totes davant els polítics conservadors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Tomeu Benàsser,, fa mes de 11 anys

Pancatalanistas =anti-Mallorquins

Valoració:-6menosmas
Per En Jordi d'es Pont,,,, fa mes de 11 anys

Poble de Mallorca poble Balear, Demostrem es nostro rebuig cap a sa política pancatalaniste d’espoli cultural que mos fan des de es Principat.

Des de Artà a Andratx, des de Pollença fins a Santanyí,des d'Eivissa a Mahó . Tots units i amb un sol clam.

No més pancatalanisme !!! No més pancatalanisme !!! No més pancatalanisme !!!
No més manipulació ... No més manipulació ... No més manipulació ...
No més pancatalanisme !!! No més pancatalanisme !!! No més pancatalanisme !!!

Valoració:-13menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 11 anys

Elisa, no es d'amnesia es d'estupidesa colectiva, afortunadament son "cuatre i els cabo", caben tots dins un taxi

Valoració:13menosmas
Per Elisa, fa mes de 11 anys

Andreuet, rei, la senyera la va dur en Jaume I quan va conquerir l'illa als musulmans. I des de llavors és omnipresent a la iconografia mallorquina (començant pels escuts dels pobles). Som els descendents dels repobladors, per això parlam una variant del català (que no has de confondre amb el barceloní ni amb qualsevol altra variant del Principat) i tenim la mateixa bandera. Ai senyor, ni els de Cuarto Milenio podrien resoldre aquest cas d'amnèsia col·lectiva.

Valoració:16menosmas
Per Elisa, fa mes de 11 anys

Aquest que defensen el mallorquí... en foraster fan riure. És com defensar la dieta vegetariana menjant un bistec o el pacifisme pegant pallisses. Quin ridícul

Valoració:2menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 11 anys

Andreu Sociers es GAB deu esser Gonelles Asociats Balears, no es veritat?.
Xavier Navarro van mesclats pero be es veu que ara ja amaguen hasta el seu nom, idó el nou es el que he dit, gonelles associats Balears

Valoració:0menosmas
Per Som Mallorqui Español, fa mes de 11 anys

pobres periodistas, no estuvo el Circulo Balear, el GAB tenia un puesto de venta de libros de GRAMATICA BALÉÀ y libros de Historia Baléà y de los Reyes de Mallorca, y la supuesta "contra-manifestacion" eramos personas que estabamos alli, acompañando a nuestros compañeros del GAB, por cierto se añadieron personas LIBREMENTE a nosotros por DEFENDER EL MALLORQUÌ/BALÉÀ, y decir no al pancatalanismo en Mallorca. Antes de escribir, informaros BIEN !!!

Valoració:-6menosmas
Per Al·lucinada, fa mes de 11 anys

És al·lucinant com els que diuen que els altres tenim el coco menjat, demostrin un comportament sectari i es fonamentin en 4 fets aïllats que ajunten per fer la seva teoria. Realment, aquestes teories inverossímils unides a l'odi al catalanisme, que a la seva pàgina de FB diguin que seran abans xinos que catalans, me fa pensar que són una espècie de "Grupo" de sonats, una espècie de secta que ja va bé a qui ens governa, perquè deixa que guanyi i s'imposi el castellà. No sé si a noltros ens hauran dit mentides, però això vostro... ho mira un metge des cap i vos ingressa.

Valoració:3menosmas
Per Xavier Navarro, fa mes de 11 anys

Els del 'circulo' portaven banderes amb el texte "Grup d'Acció Baléà".
No cal dir res més.

Valoració:2menosmas
Per wasap, fa mes de 11 anys

Jo era darrera la senyera.
Aclaresc per a uns quants taradets...
No cercavem ni cercam l'independència, cercam defensar la nostra llengua, el que li volgueu dir, català, mallorquí, mediterrani...el que us fot és el nom!! Fa vergonya defensar el que voltros considerau que és un idioma propi com el baléà (fa mal als ulls i a gramàtica!!) en castellà.
No us entra que és el mateix?
És normal que el país estigui d'aquesta manera amb gent que no sap ni que vol ni que veu la realitat!
A MALLORCA EN CATALÀ. CIRCULO BALEAR FA EMPEGUEIR!

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente