algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Cifre fa una crida al seny i diu que la Beata no “és lloc per increpar ningú”

Atesa la tensió que sol comportar la presència de José Ramón Bauzá fora de Palma, el batle de Santa Margalida signa un ban en què reclama “respecte” per la processó

433
El batle de Santa Margalida, Miquel Cifre, enllaçat, quan es va reunir amb el president Bauzá al Consolat de Mar, aquesta primavera passada. | R.F.

Miquel Cifre, el batle de Santa Margalida, va signar ahir un ban en què demana als vilers i forasters que tinguin previst assistir a la processó de la Beata que "s'abstinguin de fer manifestacions verbals i alienes a la tradició de la festa". Si bé no anomena explícitament José Ramón Bauzá, el batle sol·licita que la processó no es converteixi en una escridassada o protesta al cap de l'Executiu, qui ha confirmat que hi anirà.

En el ban, Cifre subratlla la rellevància de la processó -"el bessó de la festa"-, recorda que els margalidans l'han preparada acuradament i reclama que "torni a ser un èxit i un motiu d'orgull". "És per això que deman a tots els participants, siguin o no veïns del municipi, que contribueixin a l'èxit de la nostra festa, de la mateixa manera que cada any: evitant estirades excessives a l'hora de donar la gerra, cantant les cobles de sor Tomaseta durant tot el recorregut (...). La processó de la Beata no és el lloc per increpar ningú ni per dur a terme accions que la destorbin, per molt legítimes que puguin ser les idees que es reivindiquen", hi insisteix.

Vistes les protestes que s'han produït a pràcticament totes les visites de Bauzá a la Part Forana, és raonable suposar que algú podria promoure o dur a terme algun acte de rebuig a la presència del president del Govern. Això és, precisament, allò que el batle Cifre pretén evitar. "Deman a tothom que vulgui protestar que ho deixi fer i que ens respecti aquest dia de festa", assenyalà. "Crec que la millor manifestació és participar en la festa com a ciutadans, no com a súbdits. Els moments per criticar, ja vindran", va afegir.

Cal recordar, així mateix, que la primera vara va posar una condició a l'assistència de Bauzá a la processó: que la seva presència no comporti haver de tancar places i carrers i que no vingui escortat per un regiment d'agents de la Guàrdia Civil. Això és, justament, el que ocorregué el dia que el president autonòmic es reuní amb el comitè local del PP, un vespre de finals de maig.

Una comitiva morbosa

Aquesta vegada, doncs, pareix que Bauzá no hi anirà custodiat per agents de la Guàrdia Civil, sinó envoltat de personalitats que s'han distingit per la defensa de la llengua catalana. Basant-se en un article del reglament que regula el protocol de la processó, Cifre hi ha convidat el president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu; els dos membres de Jubilats per Mallorca que protagonitzaren una vaga de fam i la marxa Camins contra mentides, Jaume Bonet i Tomeu Amengual; Biel Majoral, independentista declarat; el pare Joan Francesc March, del monestir de la Real; i el batle de Manacor, Antoni Pastor.

Això no obstant, Bauzá no estarà tot sol. Prendran part de la comitiva, també, els regidors del Partit Popular de Santa Margalida; la delegada del Govern de l'Estat, Teresa Palmer; i el conseller d'Educació i Cultura, Rafel Bosch. Qui encara no havia confirmat l'assistència, ahir, era el conseller de Turisme, Carlos Delgado. De part del Consell de Mallorca hi acudirà el vicepresident, Joan Rotger. Pere Rotger, president del Parlament, ha acceptat igualment la invitació.

D'ençà que començà la legislatura, amb el PP governant gairebé a tot arreu, el Consistori margalidà (PSOE, Independents i Convergència) s'ha erigit en una mena de baluard de l'oposició. El seu rostre visible, Miquel Cifre, ha manifestat amb contundència el seu desacord amb les iniciatives ‘populars' més controvertides.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per tomeu, fa mes de 11 anys

@ Mallorka.
Respectant totes les expressions no violentes de protesta, jo m'adhereix a la que proposes. Quan passem per davant d'en Bauzá donar-li l'esquena.

Valoració:0menosmas
Per BEATUM!!!, fa mes de 11 anys

Això és pixar fora del test! Què s'ha cregut aquest batle vilero? El censor major del regne? Un Torquemada que coacciona la llibertat d'expressió? On s'ha vist mai voler reprimir la llibertat d'opinió del poble? La gent té dret a aplaudir o escridassar els polítics! Vaja actitud BEATA i mai millor dit! Sort que tenim el referent de Felanitx!

Valoració:0menosmas
Per Mallorka ez dago salgai !, fa mes de 11 anys

Està clar que cada un ha de fer el que cregui més adient a la seva persona però també hem de pensar amb l'imatge del nostre poble i la festa. Cridant sols pareixerem quatre incivilitzats i faltarem al respecte a qui vol disfrutar de la festa. Això que els mallorquins no el volen ... te majoria absoluta, no? Jo tampoc estic d'acord amb les polítiques del govern però estim el meu poble i la festa i crec q no m de fer de bosquets!! jo propòs una protesta silenciosa sense molestar a ningú, propòs q en passar per davant cada un de nosaltres li donem s'esquena sense dir-ne ni mitja, i el que ho vulgui entendre ho entendrà però no facem quedar malament la vila i els vileros!

Valoració:2menosmas
Per Arruix Bauzà, fa mes de 11 anys

Només faltaria no poder escridassar, ni que vingués en Franco, que bé... per lo vist aquest és pitjor que en Franco que ni el dret a fer renou pacíficament tenim! No és benvingut i se l'ha d'escridassar i fort perquè així ho voldria Sor Tomasseta, el dimoni i tot ésser que estimi un poc llengua i cultura (ens volen llevar lo únic que ens queda, manifestar-nos). Arruix Bauzà, ets el dimoni, a veure si et tiren una gerra "a prop des peus"!

Valoració:3menosmas
Per undaqui, fa mes de 11 anys

Si la Beata pogués increpar a n'aquesta "gentuza" ho faria i aixo que el dimoni l'emprenyava i no deia res

Valoració:4menosmas
Per Francesc, fa mes de 11 anys

De què que Bauzá pot voltar per Palma??? Fins aquí hem arribat!

Valoració:3menosmas
Per L´amo del cafè, fa mes de 11 anys

Doncs per respecte a la Beata, no hi hauria d´anar cap d´aquests polítics del PP.

Valoració:7menosmas
Per Rosella, fa mes de 11 anys

Si hi va, podrà comprovar segurament l'estimació que li professa el poble mallorquí, guanyada a pols dia rera dia.

Valoració:9menosmas
Per tomeu, fa mes de 11 anys

Em sembla bé que hi vagi, així podrà comprovar in situ el rebuig que té el poble mallorquí contra la seva persona, el seu govern i les polítiques que duen a terme contra els mallorquins i el balears en general. Les protestes són legítimes i es poden dur a terme de moltes maneres i sense violència.

Valoració:20menosmas
Per jrrs, fa mes de 11 anys

Molt assenyat Miquel Cifre, a una terra on el seny hi és cada vegada menys present, cada vegada ens assemblem mes als castellans. Però les pancartes no fan renou i poden dir molt....

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente