algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

El Coso gira l’esquena als polítics i fa festa

La comitiva d’autoritats la componien, exclusivament, persones del Partit Popular. José Ramón Bauzá delegà la representació del Govern en el vicepresident Aguiló

440
El batle, Biel Tauler, passà sota el pal·li. Darrere, cap baix, el vicepresident Aguiló. | ALEJANDRO SEPULVEDA

La festa per davant els polítics. Amb aquesta idea, els felanitxers varen celebrar ahir una nova edició de Sant Agustí, i varen reeixir. Quan la comitiva d'autoritats va passar sota el pal·li, la gent d'El Coso els girà l'esquena. La resta del dia, bauxa, amb el caràcter irònic i burlesc de sempre. "Més Coso que mai i tan Coso com sempre", resumia un dels assistents.

La judicialització dels incidents que es varen registrar l'any passat sota el pal·li, les multes de 5.000 euros i la manca d'entesa entre el Consistori i alguns joves d'El Coso feien preveure un Sant Agustí calent. Finalment, tot va anar prou bé. L'instant hipotèticament més tens havia d'esdevenir-se quan les autoritats passassin sota el pal·li, a pesar del desplegament policíac. El fet és que la comitiva en sortí intacta: ningú no els tirà res, sinó que simplement els varen girar l'esquena i els amollaren algun insult. Ningú no empenyé ningú, i la Policia tampoc no flità amb gas urticari. Els Cavallets i la parella de gegants, com cada any, en sortiren ovacionats, i l'exrector (Llorenç Lladó), a becoll. De fet, li feren ombra amb el pal·li fins que arribà de nou a l'Ajuntament.

De les festes d'enguany, també cal ressaltar-ne que la comitiva d'autoritats estava composta, exclusivament, per membres del PP. Cap regidor de l'oposició felanitxera (Bloc, PSOE i Lliga) no s'hi va sumar, en senyal de protesta. Només hi participaren els edils de l'equip de govern (PP); els batles dels llogarets de Felanitx; Joan Simonet, el batle d'Alaró, i el vice-president econòmic de Govern, Josep Ignasi Aguiló. Del Consell de Mallorca no hi va assistir ningú. Ni la presidenta, que ja havia avisat que ella no torna als llocs on se sent maltractada, ni Catalina Soler, na Carraixeta, felanitxera i consellera insular de Medi Ambient.

Coso 2, Bauzá 0

Com que l'ambient ja era prou calent, pràcticament ningú no esperava que José Ramón Bauzá anàs a Felanitx. Això no obstant, la gent d'El Coso li ho retragué. "Coso 2, Bauzá O", cridaven mentre esperaven que la comitiva d'autoritats sortís del convent. Es referien que el president del Govern, el 2011, tampoc no anà Felanitx, cosa que la gent d'El Coso interpreta com una prova de "covardia" per part del cap de l'Executiu. A banda de les referències a Bauzá, els penyistes també clamaren lemes com "A Mallorca, en català" i "Fora les forces d'ocupació".

Les bromes i les referències als incidents de l'any passat tampoc no hi faltaren. Per exemple, es varen repartir mascaretes per fer befa del gas que va llançar la Policia. A més, simularen el pas de Maria Salom (amb perruca rossa inclosa) sota el pal·li.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Mascarat, fa mes de 11 anys

El pitjor que pot passar-li a un polític és que l'ignorin.

Valoració:16menosmas
Per En Joan de la casa gran, fa mes de 11 anys

Molt bé. Per la gent altiva i prepotent, el pitjor insult és ignorar-los.

Valoració:18menosmas
Per En Joan de la casa gran, fa mes de 11 anys

Molt bé. Per la gent altiva i prepotent, el pitjor insult és ignorar-los.

Valoració:20menosmas
Per Enhorabona, Coso, fa mes de 11 anys

Molt bén fet, per això no podràn dir rès. Jo pensava el mateix per si venia Rajoy a Mallorca. Hi ha hagut telepatia.

Valoració:15menosmas
Per tomeu, fa mes de 11 anys

El no apreci és una bona medicina. Els fa més mal aquest despreci girant-los l'esquena que els insults i les empentes.

Valoració:22menosmas
Per Ca de bou, fa mes de 11 anys

Sabia que no hi aniria en Bauçà, com tampoc no anirà a Santa Margalida. Tampoc fa falta que hi enviï ningú en representació seva. No els necessitam. Que deixin les festes pel poble, ells són una altra cosa.

Valoració:34menosmas
Per Horrach Pons (felanitx), fa mes de 11 anys

y sigo diciendo, cual es la noticia?
si os habeis quedado amb un pam de nassos, al no poder reiros de casi ningun politico, ya que no han ido, se ha roto una tradicion? puede ser, a reirse de otro, gratis. a insultar, a otro, a tirarle cubatas a otro.

y bien sabeis que es asi. por tanto cual es la noticia?

Valoració:-9menosmas
Per Biel, fa mes de 11 anys

Hem aconseguit arruixar el fastigós Baussá de les festes del poble! Visca! Seguim dempeus mallorquins!

Valoració:35menosmas
Per canamunt, fa mes de 11 anys

Aquest tal Bart olomé que escriu per aquest foro, no sap que no l'entenem per què escriu amb llèngua forastera?. Que escrigui a altres diaris forasters que té on triar.

A mam ar.

Valoració:66menosmas
Per canamunt, fa mes de 11 anys

Un bon exemple del que s'ha de fer amb tota aquesta guarda de polítics de dreta estantissa: Donar-los l'esquena si van allà on som i si pot ser no anar allà on son ells. Que es quedin tots solets amb els seus llepaculs incondicionals.

Valoració:68menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente