algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Maria Salom diu que se sentí “malmenada” i que no anirà a Sant Agustí

La presidenta del Consell relata al jutge que sota pal·li es “coaccionà, insultà i empenyé” la comitiva. “No sabia com acabaríem”, afegí. Catalina Soler digué que, quan era batlessa de Felanitx, les autoritats hi passaven “amb tranquil·litat”

457
La felanitxera Catalina Soler i Maria Salom, sortint dels jutjats de Manacor després de prestar declaració. | Jaime Morey Rotger

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, assegurà ahir al jutge que investiga els fets que es registraren a les festes de Sant Agustí de Felanitx de l'any passat que, quan passà sota el pal·li d'El Coso, se sentí "malmenada". "No sabia com acabaríem [les autoritats]", afegí. La presidenta no anirà avui a Felanitx, perquè "no torn als llocs on em sent maltractada", manifestà.

Davant el jutge, Salom va relatar que, en sortir de missa, notà que l'ambient estava "crispat". Aleshores, decidí deixar la bossa de mà a un amic seu perquè la hi guardàs. El moment en què les autoritats passaren sota pal·li foren "coaccionats, empesos i insultats". Digué que els llançaren líquids, gel, tassons d'aigua i licors, que anava de banda a banda i que tenia "temor i por" sobre com acabaria.

A part de Salom, ahir també declararen la consellera insular de Medi Ambient, Catalina Soler, dos agents de la Policia Local i cinc imputats. Soler, l'exbatlessa de Felanitx, manifestà que, abans, les autoritats desfilaven sota pal·li "amb tranquil·litat", mentre se'ls feia broma. Quan esclatà el cas Rasputín, "les autoritats botaven", inclosa ella, i cridaven "Rapsutín, Tasputín", explicà al magistrat. En canvi, l'any passat "la gent n'impedia el pas". Un agent de la Policia Local la tragué del tumult. Fins i tot no va tenir més remei que dur el vestit a la bugaderia, de tan fet malbé que la hi deixaren. Interrogada per un lletrat, la consellera insular de Medi Ambient manifestà que, quan la Policia Local va fer ús del gas, les autoritats del PP ja havien passat, que s'havien arrecerat en un carrer proper.

El magistrat instructor també preguntà a Soler sobre les relacions amb la Policia Local. La consellera insular reconegué que està casada amb un agent que el dia de Sant Agustí de l'any passat treballava com a oficial de guàrdia. Soler apuntà que desconeixia els motius pels quals els municipals (el cos de seguretat que va fer la primera investigació dels incidents) no li varen prendre declaració, a ella.

Cal assenyalar que Salom i Soler comunicaren al jutge que renuncien a la indemnització que, en qualitat de perjudicades, els podria correspondre.

De les compareixences dels dos municipals, cal ressaltar-ne que un d'ells considerà innecessari l'ús de l'esprai urticari. Amb ell, ja són tres els agents que han declarat al magistrat que, des del seu punt de vista, no calia flitar el tumult per dissuadir-lo.

Quant als joves d'El Coso imputats, tots els que comparegueren ahir reafirmaren que les festes de l'any passat varen ser com sempre, amb l'excepció que, aquesta vegada, els agents varen gasejar la multitud.

En sortir dels jutjats, Salom i Soler varen atendre els mitjans. La presidenta confirmà que, tot i haver-hi estat convidada, avui no aniria a les festes de Sant Agustí. Textualment manifestà que "com que em vaig sentir malmenada, no hi aniré". No va quedar clar, però, si només es referia a les festes d'enguany o si volia dir que no hi tornaria pus mai més.

Soler, per la seva banda, explicà que l'Ajuntament no l'havia convidat (com a consellera insular de Medi Ambient), però que, sent felanitxera, podria anar a la resta d'actes; és a dir, que hi assistirà sense sumar-se a la comitiva d'autoritats. Les manifestacions de la presidenta no passaren desapercebudes. Antoni Nadal, el líder del PSOE local, exigí a Salom que demanàs disculpes "pel circ mediàtic" i per "la criminalització que intenta fer de les festes".

Un altre desplegament

Com ja va ocórrer divendres passat, la Policia Nacional de Manacor va tornar a muntar ahir un ampli desplegament de seguretat al voltant dels jutjats. Semblava fins i tot més gros que l'anterior. Les parelles d'agents es varen situar al portal de la seu judicial, a cantonades dels carrerons propers i a la plaça de l'Ajuntament. Aquesta vegada no se'n van veure ni a la Bassa ni tampoc no hi comparegué cap helicòpter. En els vehicles policials, s'hi podien veure cascs i la vestimenta especial policial dirigida a dissuadir possibles esvalotadors. No hagueren de fer servir res, ja que no s'hi registrà cap incident. Això no obstant, l'elevada presència d'agents tornà a despertar la curiositat d'alguns manacorins, que s'acostaren als jutjats per saber si hi passava res. La setmana passada, la Policia Nacional es negà a facilitar dades concretes sobre el desplegament. En qualsevol cas, com a mínim, n'hi havia una quinzena.

Després del parèntesi que el magistrat ha fixat per avui, les declaracions dels imputats i testimonis i perjudicats han de continuar demà, amb les compareixences de la directora general de Funció Pública, Núria Riera, i la del batle d'Alaró i gerent del Fogaiba, Joan Simonet. Ambdós passaren sota pal·li l'any passat. Dijous arribarà el torn del conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company, qui exercirà el dret a declarar al seu despatx. Es desconeix, però, si ho farà al despatx propi o al Consolat de la Mar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Regomira Puig, fa mes de 11 anys

-Quela?!!-
-Què mana?!-
-Com ha dit que se va sentir?
-Qui, sa des Novedades?
-Sí... na Salom
-Ha dit:malmenada...
-Me compiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiix!!!!!!!!-

Valoració:0menosmas
Per Tomeu, fa mes de 11 anys

Ella malmenada ?. Malmenats els ciutadans que dia rera dia ens sentim agredits per les polítiques del Partit Popular. Ataquen la nostra llengua, la nostra cultura, volen acabar amb els pocs espais natural que resten verges, malmenant i detenint ciutadans que surten en defensa del nostre patrimoni. I què esperaven!!!

Valoració:8menosmas
Per Rosella, fa mes de 11 anys

I com es pensa que ens sentim el 95% dels ciutadans de Mallorca amb la manera que governen, després d'accedir al poder enganyant tothom?????????????

Valoració:11menosmas
Per Jan, fa mes de 11 anys

Maia Salom, la Malmenada. Així passarà a la història aquesta al·lota inquera per tots els mallorquins. Quin ridícul!

Valoració:4menosmas
Per maki, fa mes de 11 anys

Una paparra vanitosa menys, per tant, mes festa...

Valoració:20menosmas
Per Boicot al PP!, fa mes de 11 anys

Que sàpiga el PP que ha fet llarg.

Valoració:21menosmas
Per SRS, fa mes de 11 anys

MALA POLITICA, FACHA DE ARRELS, LLEPONA DE PARTIT, FEA AMB 7 FFFFFFFFFFFEEEEEEEEEEAAAAAAAAAAAAAA, I AQUESTA ES SA QUE JUNTAMMENT AMB EN JOSERA, ISERN, Y AQUESTA FEA HAVIEN DE ACABAR AMB ES 75000 ATURATS DE AQUESTES ILLES, I TOTS ES QUE HAN VOTAT A NES "PP" SO HAVIEN CREGUT, TOTS AQUESTS QUE ESTAN O ESTAVEN A NES PARO,I PES NOVEMBRE VAREN VOTAR AQUESTA PUTA GUARDE ARA QUE ESFOTIN PER CAPS DE FAVA, I BAMBOLS.

Valoració:30menosmas
Per titola, fa mes de 11 anys

si esta malmenada que cerqui altre vehicle i conductor

Valoració:49menosmas
Per Túnel, fa mes de 11 anys

Sembla ser que amb les empentes típiques de les festes de Sant Agustí de Felanitx (A na Francina Armengol també li van tirar aigua i demés, però va saber entendre que era part de la festa), a na Maria Salom li van caure doblers del túnel de Sóller i això va ser el que la va molestar tant...

Valoració:44menosmas
Per rafel, fa mes de 11 anys

maria, tens tota la raó, ells ens mal manen cap a espanya i ara els hi ve a unes sempentes, que se'n vagin i no tornin!

Valoració:27menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente