algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

El PSM tem que la nova llei de costes ressusciti urbanitzacions al litoral

La futura llei de costes, que prepara el Govern de l’Estat, suposa una “privatització encoberta” del litoral. Així ho creu PSM-IV-E, que ahir alertà de les amenaces que suposa la normativa a les Illes, sobretot perquè la nova definició del domini públic marítim i terrestre pot deixar fora de l’àrea protegida urbanitzacions que no tenien tots els serveis i que s’havien aturat en el seu moment, com la de cala Tuent (Escorca), que ara es podrien revifar.

Segons avisà ahir el diputat nacionalista Antoni Alorda, la futura llei obligarà a fer una nova delimitació del domini públic a les Illes Balears. Abans que això passi, considerà que la Demarcació de Costes (i també l’Executiu)haurien de fer públics informes sobre quines concessions d’usos privatius sobre el domini públic s’han donat a l’Arxipèlag i quins problemes han originat, per saber així què és el que ara es legalitzarà.

Aquest és un dels punts de la proposició no de llei que la coalició progressista ha registrat al Parlament, una iniciativa amb la qual pretén que el Govern hi prengui partit per la transcendència que tindrà la reforma sobre una comunitat insular com la balear.

“Els missatges que desprèn l’informe de l’avantprojecte de la futura llei de costes apunten a més privatització del litoral, a blindar les concessions i a allargar-les i a permetre’n de noves. Això és el contrari del que caldria”, afirmà Alorda, qui rebutjà la possibilitat que les concessions donades per 30 anys i que s’esgotaven al 2018 es puguin allargar 75 anys més.  Al mateix temps, denuncià el greuge que es provocaria respecte d’aquells a qui s’ha esbucat edificis en compliment de l’actual Llei de costes, com passà a cala Tuent.

Amb tot, el principal element de temor dels nacionalistes és el canvi en la deficinició del domini públic, que pot suposar que la franja de protecció de 100 metres que hi havia ara per als espais urbanitzables passi a ser només de 20 metres per als coneguts com a “falsos urbans”, urbanitzacions que no tenien tots els serveis, sempre que es demostri que són anteriors a l’any 1988. “És una amenaça”, remarcà el diputat Antoni Alorda .

No és l’única. Segons ell, la nova delimitació del domini públic també deixa fora espais inundats, com les salines, que fins ara s’hi incloïen i que ara es podrien privatitzar. El mateix passaria amb les dunes fòssils.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Elisa, fa mes de 11 anys

Només ho tem? Quins il·luminats.

Valoració:0menosmas
Per mirall trencat, fa mes de 11 anys

és important recordad que bona part de la culpa que mos estigui governant els que mos governen és per la mala gestió d'aquesta gent i cap cap d'ells ha dimitit ni ha assomit cap responsabilitat, i hem de ser nosaltres, sa gent que som d'esquerres, els que hem de demanar-les, hem de reclamar la seva dimissió i una renovació.

Valoració:1menosmas
Per Jaume, fa mes de 11 anys

algú ma pot di verdaderament d'on surten aquests polítics que diuen representar-nos, però d'on els treuen, tots sembren els jugadors de cartes i bebedors de gintònics del cafè del poble, patètics.
Així mos va...

Valoració:-1menosmas
Per Ca de Bou Indignat, fa mes de 11 anys

1-. renovació total del PSM i incorporar gent amb una mica d'estudis i criteri, gent que hagi llegit més d'un llibre i hagi viatjat pel món.
2.- intentar recuperar el prestigi perdut amb aquesta colla de perdals aprofitats i busca vides.
3.- després potser podrem votar-los i sentir-nos orgullosos de ser d'esquerres, mentre plorarem pel futur d'aquesta illa.

Valoració:0menosmas
Per ca, fa mes de 11 anys

aquests són els que han destrossat llevant amb el seu trenet perquè provocar noves recalifiacions urbanístiques, no? quina hipocrasia!
QUI ESTIMA MALLORCA NO LA DESTRUEIX NI A LA COSTA NI A L'INTERIOR!

Valoració:1menosmas
Per Joan, fa mes de 11 anys

Urbanitzar el litoral es matar el turisme de qualitat que ve a les balears. Les platges son el principal atractiu que hi ha i destrossar-es es anar en contra de la industria turistica. La gent ve per veure platges precioses, aigues cristalines, bon paisatges. Quan nomes hi hagi ciment per tot arreu ja veurem quin tipus de turisme vindra... No crec que el model que volen la majoria de mallorquins sigui urbanitzar, i despres urbanitzar mes, per si de cas. Es un model contradictori. Pero ni visc a les illes, ni estic al govern, aixi que l'unic que faig es expressar el meu parer, amb total humilitat. Gracies

Valoració:3menosmas
Per pere, fa mes de 11 anys

Venga facilitats per destrossar terriroi!, com si no ho estàs prou..., però no veuen que van just en la direcció oposada a la que haurien d'anar? haurien de protegir, no desprotegir!!! perque aquesta puta genteta s'ha proposat acabar amb noltros? amb el nostre terriroti, la nostra llengua, la notra cultura, etc etc etc?

Valoració:5menosmas
Per jrbs, fa mes de 11 anys

Tot el que està enfora de Madrid, i mes si hi ha la mar pel mitg, és territori a explotar, els importa un ràvec a Madrid el paissatge, el Patrimoni de la Humanitat i altres valors.
Cal mantenir els polítics paràsits com sigui.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente