cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
22°

“Molta de gent ens dóna suport, i això ens ha fet guanyar coratge”

Un centenar de persones rep a Manacor els dos jubilats per Mallorca que les darreres dues setmanes han protagonitzat la marxa Camins contra mentides

"Hem vist que molta gent ens dóna suport, i ens ha fet guanyar coratge". Són paraules de Tomeu Amengual, un dels dos membres de Jubilats per Mallorca que, durant les dues darreres setmanes, han protagonitzat Camins contra mentides, una marxa de 234 quilòmetres que ahir acabà i que els ha portat des de Lluc fins a Manacor.

A la capital del Llevant, un centenar llarg de persones els sortiren a rebre. Evidentment, hi havia manacorins, però també persones significades d'altres pobles que militen en altres entitats, com Juan Carrero, de la fundació S'Olivar, i Margalida Ramis, del GOB. De polítics sols hi eren Joan Font, del PSM, i Francisca Rufiandis, la regidora de Cultura de Manacor.

Jaume Bonet, l'altre jubilat que ha fet la marxa, en recordà el significat. "Hem protestat contra les mentides de la crisi, de les jubilacions, de la llengua i contra totes les que ens volen fer creure, de qualsevol casta", assegurà. Bonet encoratjà l'auditori a lluitar. "Estam desemparats, emperò som molts, i hem d'agafar la paraula", digué.

Camins contra mentides sortí fa dues setmanes de Lluc. Han passat per Pollença, sa Pobla, Muro, han travessat la part septentrional del Pla. Ahir arribaren a Manacor, "la vila de mossèn Alcover", recalcà Bonet. Els jubilats insistiren a destacar el suport que han rebut de part de la gent, tant ideològic com logístic. Per exemple, a Sineu, on una sòcia els allotjà a ca seva després que el batle es negàs a cedir-los un espai per poder fer-hi nit, o les gerres d'aigua fresca que els oferí un pagès entre Búger i Llubí, un dia de molta calor.

"Compte amb els jubilats"

Després dels dos jubilats, Juan Carrero agafà la paraula. Recordà el paper que les persones o col·lectius aparentment febles -com els jubilats o les dones- jugaren en la caiguda de la dictadura a l'Argentina. "Es demostrà que els que sembla que no compten són capaços de fer caure el poder. Els deman suport als jubilats", digué.

Els Jubilats per Mallorca tenen previst dur a terme tres marxes més. La segona es farà al setembre i anirà de Manacor a la Real. La tercera serà a l'octubre, i la quarta encara no se sap, però -"potser", diuen els promotors- hi haurà alguna sorpresa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Sebastià, fa mes de 11 anys

Un recolzament a aquests dos jubilats que defensen sa nostra llengua balear de s'oblit i es passotisme a que mos tenen acostumats es nostros polítics -i ciutadans també-.

Valoració:0menosmas
Per jaume, fa mes de 11 anys

Tot el meu suport i agraiment.No vos atureu.
Gràcies de tot cor

Valoració:14menosmas
Per Mentides del PP, fa mes de 11 anys

Abans de les eleccions Rajoy a Zapatero li diu: “Le pido que no autorice una nueva subida de la luz, porque esto afecta el poder adquisitivo de la gente”. Hagués pogut afegir:ja ho faré jo. “Me presento a las elecciones sabiendo muy bien como están las cosas, no me voy a quejar de la herencia recibida”. I no ha fet altre cosa; el pobret, deu patir d’Alzeimer. “No va a haber ningún rescate de la banca española”. “Yo no voy a dar un euro de dinero público a los bancos”.

Valoració:3menosmas
Per Túnel de Sóller, fa mes de 11 anys

Imagin que en Jaume no té res més que dir, i per això d'aquesta manera intenta justificar la nefesta gestió d'aquest (des)govern.

Valoració:5menosmas
Per Jaume,, fa mes de 11 anys

Imagin que aquestes notícies, publicades per aquest "diari", són perque els progres rotgets sa puguin desfogar a gust amb els comentaris.
Si no és així no entenc sa basura de perodisme que feis

Valoració:-11menosmas
Per Mentides del PP, fa mes de 11 anys

Abans de les eleccions RAjoy a Zapatero li diu: “Le pido que no autorice una nueva subida de la luz, porque esto afecta el poder adquisitivo de la gente”. Hagués pogut afegir:ja ho faré jo. “Me presento a las elecciones sabiendo muy bien como están las cosas, no me voy a quejar de la herencia recibida”. I no ha fet altre cosa; el pobret, deu patir d’Alzeimer. “No va a haber ningún rescate de la banca española”. “Yo no voy a dar un euro de dinero público a los bancos”.

Valoració:2menosmas
Per Mentires del PP, fa mes de 11 anys

Tant el Govern del PP de Madrid, com el de Balears, haurien de partir amb el cap davall l’ala, vermells com a tomàtigues, allà on no hi plou, perquè han incomplit el 90% de les seves promeses electorals, fent exactament tot el contrari del que prometeren. Vet aquí una petita mostre del caramuller de cites que podríem treure de Rajoy abans de guanyar les eleccions: “No se pueden subir los impuestos: Nadie en épocas de recesión y crísis sube los impuestos”. “Hay que bajar el IPRF”. La subida de impuestos no es necesaria, no se justifica y es profundamente insolidaria con las clases medias y trabajadoras”. “Subir los impuestos significa más paro y más recesión; es una vuelta de tuerca más a las maltrechas familias y a las empresas”. ..

Valoració:2menosmas
Per un de tants, fa mes de 11 anys

Com vostè bé sap a les eleccions de Maig 514.931 electors no van votar el Partit Popular, 196.680 van votar el PP, així i tot, donat que molts decidiren no votar cap opció, afegida a la divisió de vots entre els diferent partits, van donar-li la majoria parlamentaria, per tant, entén vostè que té el suport de la majoria dels ciutadans per desenvolupar el seu programa sense escoltar ningú?

Valoració:3menosmas
Per Portolano, fa mes de 11 anys

Estimado un de tants

El suport ya se lo dieron los suyos en elecciones. Te hago un croquis en catalan?

Valoració:0menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 11 anys

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente