cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
23°

L’Ajuntament de Sineu nega local per dormir a Jubilats per Mallorca

Els marxaires arriben avui al municipi del Pla, on està prevista una xerrada a la plaça del Lledoner. OCB i Sineuers Independents critiquen que el batle al·legui “no tenir cap edifici disponible” per a ells

Els Jubilats per Mallorca, que avui arriben a Sineu en el marc de la marxa Camins contra mentides, no disposaran de cap edifici municipal per poder passar-hi la nit, segons denunciaren ahir la delegació de l'Obra Cultural Balear al municipi i Sineuers Independents (SI).

L'OCB de Sineu ha estat l'encarregada de preparar la rebuda per avui als Jubilats per Mallorca, que oferiran una xerrada a la plaça del Lledoner i, per això, es posà en contacte amb l'Ajuntament per si podien disposar d'algun edifici municipal perquè hi puguin passar la nit i demà dematí prosseguir la caminada. La resposta del batle, Pere Joan Jaume (PP), per sorpresa de l'OCB fou que "no disposen de cap local".

SI i l'OCB mostraren "indignació" per l'actitud de la primera vara. "Queda clar que no ha volgut que els marxaires poguessin dormir en un edifici públic, perquè no és cert que no n'hi hagi cap, d'edifici disponible", asseguraren i explicaren que segurament passaran la nit en alguna casa particular.

De la seva banda, el primer edil explicà ahir que no l'havien informat del nombre de persones que quedarien a dormir al municipi. "Si només són dues, els farem lloc", digué. Pere Joan Jaume deixà clar que no té res en contra dels Jubilats per Mallorca i que "amb temps i planificació, no hi hagués hagut cap problema d'allotjament". Amb tot, puntualitzà que aquests dies són festes a Sineu. El batle indicà que li enviaren una carta "sol·licitant el pavelló", però "està ocupat i no el podem deixar".

Tanmateix, Jubilats per Mallorca tragué importància a la negativa del Consistori sineuer de cedir-los un local. "Nosaltres no exigim res a ningú", digué Jaume Bonet, un dels impulsors de Camins contra mentides.

Acollida

El col·lectiu començà la caminada dimecres de la setmana passada a Lluc i acabarà el proper dia 14 a Manacor. Dels quatre marxaires que començaren ja només en queden dos, que es mostraren molt satisfets per l'acollida que han rebut fins ara.

De fet, a cada poble se sumen ciutadans anònims que fan costat als jubilats i caminen un tram amb ells. El batle de Santa Margalida, Miquel Cifre (Suma pel Canvi), els acompanyà a peu fins a Maria i allà, el batle, Antoni Mulet (PP), els rebé a l'Ajuntament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per La busca i la biga, fa mes de 11 anys

atxa1


1 f. [LC] Ciri gran i gruixut de forma prismàtica i de quatre blens.
2 [LC] atxa de vent Metxa d’espart enquitranada que resisteix el vent sense apagar-se.
3 [LC] endavant les atxes Expressió per a indicar la voluntat de prosseguir en una acció malgrat les dificultats, o la resignació que vagi endavant una cosa que voldríem evitar.

(DIEC2)

Valoració:11menosmas
Per Cabrit, fa mes de 11 anys

@Jo Mateix

"atxes"? "tropitjar"?........ja veig com estimes sa teva llengua.....

Valoració:-10menosmas
Per Jo mateix, fa mes de 11 anys

Visquen els defensors de la nostra terra, llengua i llibertat.
Aquesta colla de forasters no ens ha de fer recular.
Endavant les atxes.
No ens ha de tropitjar ningú.
Som i serem.

Valoració:3menosmas
Per geroni santandreu, fa mes de 11 anys

tot akest trui de Sineu s'avés pogut resoldre amb una carambola a tres bandes: que es pregó de festes el fes es Muc (però es muc de veres, es Macarrut), k es racista fes es pregó es dia des Muc as Puig de Reig i k es jubilats anassen a dormir en es poligamo, a fer companyia an Jacobus! Domés és una idea, ke trobau?.

Valoració:0menosmas
Per Tomeu, fa mes de 11 anys

Aqui es mallorquí, i cada un a dormi a ca seva.

Valoració:-12menosmas
Per xaume, fa mes de 11 anys

Això és la humanitat i l'esperit cristià del partit que tant defensa en Rouco Varela.

Valoració:9menosmas
Per Cabrit, fa mes de 11 anys

@Membre delegació OCB Sineu

Repetesc: no teniu puesto a la vostra delegació per a la vostra gent? Més val fer renou prque no vos escolta ni Cristo, no?.

Valoració:-17menosmas
Per furilo, fa mes de 11 anys

de res serveix, rebrer els jubilats per Mallorca, i votar al Consell de Mallorca, per el tancament de TV MALLORCA, no es ser hipocrites??????

Valoració:8menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 11 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en espanyol. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el castellà no és útil ni necessari.

Valoració:11menosmas
Per emigrante, fa mes de 11 anys

@Membre delegación OCB:

¿en algún momento le contestaron que había lugar para pernoctar, o uds pensaron que con avisar, ya era suficiente ?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente