algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

L'hotel de sa Ràpita consumirà la mateixa aigua que tot Ses Salines, segons el GOB

L'organització ecologista ha assegurat en un comunicat que l'aigua és un dels principals problemes que es derivarien de la construcció del complex turístic

El GOB ha denunciat avui que l'hotel projectat a sa Ràpita tindria un consum d'aigua equivalent al de tot el municipi de Ses Salines, amb més de 4.000 habitants, i ha advertint que la depuradora existent és «insuficient» i l'Executiu no té previst ampliar-la ni instal·lar-ne una nova.

L'organització ecologista ha assegurat en un comunicat que l'aigua és un dels principals problemes que es derivarien de la construcció del complex turístic, que a més té previst incorporar un camp de golf, ja que provocarà un elevat consum d'aigua i pot suposar la contaminació dels aqüífers.

El GOB ha recordat que el municipi de Campos sofreix un règim general de falta de pluges anuals, amb menys de 400 mil·límetres per any, que és considerat pels experts com a clima mediterrani de tipus semi-àrid. Davant aquesta situació, el GOB adverteix que es calcula que les necessitats de reg d'un camp de golf d'entre 20 i 30 hectàrees com el qual es pretén realitzar a Son Durí superen els 250.000 metres cúbics anuals, l'equivalent al consum domèstic de més de 4.000 persones, les mateixes que resideixen en el municipi de Ses Salines.

El grup ecologista considera «absolutament desaconsellable» promoure instal·lacions d'aquest tipus en unes illes on l'aigua és un recurs tan escàs i ha afegit que la utilització d'aigües residuals d'alt contingut salí i orgànic per regar la gespa podria ocasionar la contaminació dels aqüífers.

El proper 13 d'agost es posaran a la venda les entrades per a l'espectacle titulat «Salvem sa Ràpita: tot està en joc» i en el qual participaran destacats artistes de Balears que s'uneixen a la lluita contra «aquesta nova onada de destrucció de territori, espai i valors naturals», segons ha informat l'organització ecologista. El 6 de setembre se celebrarà el «festival-denúncia» contra les actuacions del president del Govern, José Ramón Bauzá, en matèria urbanística i territorial de les quals el «macro-hotel» de Sa Ràpita «s'ha convertit en un símbol».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pau, fa mes de 11 anys

Com ha dit en Tià, volia fer una ironia. Som bastant sarcàstic, però es veu que aquesta vegada no l'he encertada!

Valoració:8menosmas
Per etsuko, fa mes de 11 anys

idò no només es tracta de fer un hotel, sinó de fer una desaladora i una depuradora.
serà que no ni ha suficients d'hotels i de complexes varis d'aquest tipus que a més són obsolets o massa antics.
amb la doblerada que es genera a mallorca (i que s'envà fora. l'esploli, en una paraula) i els doblers que guanyen els hotelers, en sèrio que no es pot fer una remodelació de la planta hotelera que ja està més que amortitzada i així fomentam un poc el mercat de qualitat evitant ballermans per can pastilla i gats que lo únic que venen a cercar a balears és alcohol, sexe, drogues...
fins que no aixuguin els aquífers no estiran contents. clar, amb les desaladores aturades (i lo que ens costa tenirles aturades) den mates no hi ha problema, no necessitam aquífers, què tonta, no ho havia pensat!
govern de rates!!

Valoració:3menosmas
Per Gallinera, fa mes de 11 anys

@Tià és que molta gent no està per ironies i més encara en un espai tan reduit com aquest. D'acord que el que diu @Pau pot ser una ironia, però també pot ser l'afirmació d'algú que ja li va bé que facin un hotel a Es Trenc, al puig de Galatzó o en el solar que un dia deixi la Seu de Mallorca, i una central nuclear a Cabrera.

Valoració:4menosmas
Per Tià, fa mes de 11 anys


Jo per mi, amics, heu interpretat el correu d'en Pau just a l'enrevés.

Sabeu el significat del terme "ironia"? Nosaltres, pagesos mallorquins, ens en servint molt sovint. Consisteix a fer una afirmació contrària a allò que es vol expressar... amb la confiança que el receptor del missatge serà prou intel·ligent per a copsar allò que es vol transmetre.

Valoració:11menosmas
Per Pau, fa mes de 11 anys

És que amb aquests del GOB, no arribarem a sortir mai de la crisi! Però amb les idees d'en Bauza segur que sí...

Valoració:-13menosmas
Per joan, fa mes de 11 anys

Doncs el PP retallarà, perdó, reformarà la distribució d'aigua a Ses Salines.

Campaña PP: CON EL MANUAL FAES "HAZLO FACIL" PODRÀS RECORTAR I REPEGAR DONDE ESTEN TUS INTERESES.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente