algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Envestides amb la Policia a sa Pobla i crits contra Bauzá

Més de 350 persones escridassaren, un altre cop, el líder del Govern. És el tercer en una setmana. Es varen viure moments de tensió entre els manifestants i la Guàrdia Civil

27484
La tensió entre manifestants i agents anà en augment per la visita del president. | P. Bota.

L'escridassada al president del Govern, ahir, tingué lloc a sa Pobla. Comparant-la amb les de Manacor i Inca, la d'ahir es distingí per la tensió i els enfrontaments entre manifestants, al voltant de 350, la majoria poblers, i la Guàrdia Civil: uns empenyien per acostar-se a la Sala Rex, on Bauzá s'havia de reunir amb el comitè local del PP pobler, mentre que els agents empenyien en l'altra direcció, intentaven allunyar-los-en. No s'hi registraren incidents violents greus.

Els congregats es concentraren a partir de les 20.30 hores al carrer Gran, on s'havia de reunir el PP. La Policia Local, prèviament, hi havia disposat barreres amb la finalitat de traçar un perímetre de seguretat per protegir el cap de l'Executiu, com a Inca. Quan hi arribaren una trentena de joves de Pinyol Vermell (una organització independentista), però, el carrer encara no estava tancat i es posaren a prop del local. Instants després, començà a comparèixer la Guàrdia Civil que, a força d'empentes i envestides, els feren recular una vintena de metres: eixamplaren el perímetre de seguretat. Els joves intentaren resistir, però fou en va.

Aquestes envestides es repetiren a cada punt del carrer on s'havien posat tanques i en algun instant semblava que els concentrats desbordarien els agents, que subjectaven fort les tanques, però no arribà a passar res de greu.

Bauzá comparegué a les 21.30 hores. El tornaven a acompanyar Pere Rotger, Biel Matas, i Antonio Gómez. Joan Rotger també hi era. A la Sala Rex hi havia el batle de sa Pobla, Biel Serra, i la resta de membres del comitè local.

Es pot destacar que, igual que a Manacor i a diferència d'Inca, el president del Govern entrà tot d'una a la sala, sense perdre temps. Aquest cop, el cotxe el deixà ben davant el portal, de manera que gairebé no s'exposà a un hipotètic llançament d'objectes. Un ou cru caigué davant el portal.

Els assistents feren sonar les casseroles, cridaren "A sa Pobla, en català", "Boti, boti, boti, espanyol el qui no boti", etc. També insultaren el dirigent popular. Criticaren que, mentre que la Policia els feia recular, permetia que joves Nuevas Generacions, de fora poble, esperassin Bauzá davant el portal. El cap de l'Executiu partí a les 23.30 hores. Ningú ja no l'esperava. Es comenta que dimarts podria anar a Pollença.

"Preval la majoria silenciosa"
Abans de desplaçar-se a sa Pobla, el president del Govern es referir a les escridassades que ha rebut durant la setmana. José Ramón Bauzá reiterà que, "per molt de renou que facin al carrer, allò que preval és la majoria silenciosa de les urnes" i insistí a descriure'ls com a actes "violents i vandàlics". Segons ell, sols representen "una petita minoria" que habitualment "es defineix com a demòcrata però que practica aquests fets.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 11
Siguiente
Per observer, fa mes de 11 anys

¿Quien les paga los desplazamientos a estos 200 frikies que persiguen al Presidente en todos sus desplazamientos?

¿No tienen nada mejor que hacer, como estudiar o trabajar un poco?

Valoració:2menosmas
Per Xoriguer, fa mes de 11 anys

Poblerets del PP, endollats amb Madriz, 50 anys expoliant Balears amb les mangueres i aixetes ben obertes cap a Madriz. Alí Babà i els 40 lladres; aqui els anomenam Rates d'exportació. Imposició ideològica (ppespanyolista o Bauzespanuolista) a tot una Comunitat que ni l'han votat ni el consideram el nostre president. Un Betzol de gambals..

Molt bé Ferreries tota una lliçó, Una glosa molt polida i del video una llepolia.

Valoració:7menosmas
Per Visca Sa Pobla i els Poblers, fa mes de 11 anys

http://www.youtube.com/watch?v=nsVE37zImxs

LIP DUB FERRERIES (21 d'Abril de 2012)

Aquest Lip Dub ha estat elaborat per defensar i reivindicar la Llengua i la Cultura de Menorca

Valoració:6menosmas
Per Llebeig, fa mes de 11 anys

A tu Mayurqi te vull aclarir una cosa:
Que es pradins d'aquests al.lots que divendres varen sortir al carrer per defensar lo que és seu lluitassin per aconseguir s'esperada Democràcia no ho dubt,molts dels nostres padrins ho feren ,per això més motius tenen ara per manifestar-se i dir NO a lo que fa s'actual Govern. Perquè si per qualque cosa hi ha democràcia( no entrerem en dilemes...) és perquè es poble pugui votar quin governant vol que governi i que aquest fagi lo que va complir...idoi bé,jo no veig per enlloc que en Bauzà hagi fet lo que va dir que faria ,tot lo contrari,ha fet tot lo que va dir que no faria!!!
Fa vergonya que comparis a sa gent que realment lluita per sa llibertat amb es nazis...lamentable

Valoració:7menosmas
Per Llebeig, fa mes de 11 anys

A tu Mayurqi te vull aclarir una cosa:
Que es pradins d'aquests al.lots que divendres varen sortir al carrer per defensar lo que és seu lluitassin per aconseguir s'esperada Democràcia no ho dubt,molts dels nostres padrins ho feren ,per això més motius tenen ara per manifestar-se i dir NO a lo que fa s'actual Govern. Perquè si per qualque cosa hi ha democràcia( no entrerem en dilemes...) és perquè es poble pugui votar en es seu governant i que aquest fagi lo que va complir...idoi bé,jo no veig per enlloc que en Bauzà hagi fet lo que va dir que faria ,tot lo contrari,ha fet tot lo que va dir que no faria!!!
Fa vergonya que comparis a sa gent que realment lluita per sa llibertat amb es nazis...lamentable

Valoració:2menosmas
Per Claus, fa mes de 11 anys

Visca la gent que es manifesta i es rebel·la sortint al carrer amb olles, cullerots i la seva pròpia veu. Què passa? que perquè el PP tengui majoria absoluta hem de quedar dins ca nostra callats veient com duen a terme el Genocidi Cultural més greu dels darrers 30 anys a Mallorca? Idò no senyors! Orgullós dels mallorquins que ens resistim a unes polítiques destructores d'un govern de dretes espanyolista!

Valoració:16menosmas
Per una que no ho enten, fa mes de 11 anys

Així com estan ses coses econòmicament, arribam a un moment que ja no te basta una carrera al currículum per demanar feina, no te basta poder parlar una sola llengua sinò que n'has de saber moltes més per poder-te comunicar internacionalemnt. I es vera que l'angles és molt més poderós, i si no anam alerta haurem d'apendre es Xino. Però jo no deixaré de parlar es CATALÀ perquè és sa meva llengua materna de per vida. i ARA, QUINA NOSA ENS FA ALS BALEARICS EL CATALÀ?? llegint els comentaris, he vist que el mallorquí no es català, i jo li dic que miri perfavor els llibres... agradi o no el mallorquí és un dialecta des català!!!!
jo vull el català a l'educació, a la sanitat pública i a les administracions, només faltaria!!!1

Valoració:7menosmas
Per Caxindena, fa mes de 11 anys

Ells, els cridadors, es creuen demòcrates, però no accepten el resultats electorals a Balears. Es pensen que pegant quatre crits i fent renou cambiaràn les tornes, i no van mai tan mal errats. Visca Mallorca Terra Lliure de catalistes de pa en fonteta!!!!! Mallorca Terra Lliure de catalanistes........

Valoració:-25menosmas
Per Jaume, fa mes de 11 anys

Basta veure sa foto per sabre de quina mena de gent es tractava, els demòcrates podem estar tranquils tot i que el que fan els polítics no ens agrada,aquets pellasos no ens representen.
Per cert,Turmàs, has clavat el nick.

Valoració:-10menosmas
Per Mayurqi, fa mes de 11 anys

Y pensar que quizas algunos padres o abuelos de los que hacen el ridiculo en la foto tuvieran problemas con la dictadura franquista por defender la libertad y la democracia,para que las URNAS fueran el unico espacio donde el pueblo pudiera decidir por mayoria o consenso lo que realmente queria en cada momento,y no usar jamas la fuerza ni la intimidacion para lograr objetivos tanto licitos como ilicitos,los gobernantes se equivocan o aciertan pero repito las URNAS estan para que cuando corresponde acudir a votar los ciudadanos premiemos o castiguemos las accciones de ellos, por ultimo acciones intimidatorias como estas,que por desgracia algunos se sienten tan orgullosos,recuerdan a los nazis alemanes intimidando a los judios.

Valoració:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 11
Siguiente