nubes dispersas
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
24°

El Govern cerca diners per electrificar el tren de sa Pobla i Manacor

Unes 200 persones, entre autoritats i associacions de veïns i usuaris, han inaugurat oficialment l'electrificat del recorregut Palma-Enllaç

27716

El president del Govern, la presidenta del Consell i el conseller del ram han assistit al viatge inaugural

Teresa Ayuga

El Govern cerca finançament, en concret 45 milions d'euros, per electrificar les línies de tren entre l'Enllaç d'Inca i sa Pobla i Manacor, després que hagi estat inaugurat oficialment el servei elèctric Palma-Enllaç, que ha suposat una inversió de 100 milions d'euros.

El president del Govern, José Ramón Bauzá, acompanyat pel conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, presidiren el viatge inaugural al costat d'unes 200 persones, entre els batles dels municipis per on passa el ferrocarril i associacions de veïns, usuaris i altres col·lectius.

Company mostrà als periodistes la ferma intenció de l'Executiu d'ampliar el tren elèctric fins a sa Pobla i Manacor i, per a això, s'està en negociacions amb el Ministeri de Foment per una possible aportació de 45 milions corresponents al conveni ferroviari firmat en el seu dia amb l'Estat i que ja ha expirat, sense que aquests doblers hagin arribat a Balears.

Si el Govern central no dóna aquesta partida, ha afegit el conseller, s'estudiarà la fórmula de la concessió d'ambdues línies per electrificar-les, però es tracta d'un objectiu de l'Executiu autonòmic que es posarà en marxa "sense pressa, però sense pausa, fent bé els passos que cal fer i amb el pressupost corresponent".

"Aquestes obres s'hauran de fer i són fonamentals", insistí Company, que ha destacat que el nou tren elèctric Palma-Enllaç, que circula des de fa dos mesos, suposa un estalvi energètic anual del 25% i un 30% en el manteniment respecte a les màquines dièsel.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per jm, fa mes de 10 anys

esperam que es desmonti el tren de llevant, el tren de la vergonya i consigam unes vies verdes no més destrucció amb autopistes i trens, basta de destruir la comarca.

Valoració:1menosmas
Per Pa amb oli, fa mes de 10 anys

Pots a reclamar doblers del conveni ferroviari amb Madrid, sr. Company, per què no exigeix els doblers que ens firmàren per acabar les obres mig fetes de la línia Manacor - Artà? Ja està bé de ser un país de tercera on aportam a Madrid més del que ens retornen !!

Valoració:-2menosmas
Per ca, fa mes de 10 anys

després de destrossa la comarca de llevant amb el tren de la vergonya i regalar milions de doblers a les constructores ara no tenir tren elèctric fins a Manacor, vergonya de país! vergonya de polítics.

Valoració:-1menosmas
Per Jaume, fa mes de 10 anys

Se m'acuden cent coses molt més urgents que electrificar el tren de Sa Pobla i Manacor. Per exemple pagar deutes als prvehidors per mirar de salvar alguna petita empresa a punt de fer fallida.

Valoració:5menosmas
Per Toni, fa mes de 10 anys

Hi ha molta gent que no te tantas rialles com aquets politics.
Ja està bé de tanta inaguració i bon bufets quant hi ha gent que ho passa ben malament.
Sen riuen des ball i des sonadors

Valoració:5menosmas
Per Andritxol, fa mes de 10 anys

Que els demanin als seus amics banquers i empresaris.

Valoració:10menosmas
Per PEP, fa mes de 10 anys

COM ES POSIBLE QUE SE INNEGURI DUES VEGADES AL MATEIX. un mitgá de
transport, en el cual no hi creuen els governatns del pp

Valoració:6menosmas
Per ..., fa mes de 10 anys

Pensar que bona part dels imposts que pagam empresaris i treballadors de les Illes Balears se'n van a fora per mantenir altres comunitats...

Valoració:14menosmas
Per pau, fa mes de 10 anys

i que no s'oblidin del tren de Llevant!!!! que els doblers venen de Madrid

Valoració:7menosmas
Per ninel, fa mes de 10 anys

"Si el Govern central no dóna aquesta partida, ha afegit el conseller, s'estudiarà la fórmula de la concessió d'ambdues línies per electrificar-les". Si el Govern central no ho dóna, haureu de lluitar-ho, bords! que són doblers que havien d'arribar!

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente