nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Es reobren tres carreteres a Mallorca i una altra continua tancada

El tram de la xarxa viària que encarà està afectat és la Dt-10 entre el Coll de la Batalla i Sóller

El departament de Carreteres del Consell de Mallorca ha informat avui que ha reobert dues carreteres que estaven tancades, la Dt.-2100 de Bunyola a Alaró i la Dt.-11 A del Coll de Sóller, però un altre tram de via de la Serra de Tramuntana roman tancat per la neu.

El tram de la xarxa viària que segueix tancat al tràfic és a la Dt.-10 en els 30 quilòmetres que van des del Coll de la Batalla a Sóller; mentre que s'ha obert el bocí de via que estava afectat entre les localitats de Puigpunyent i Esporles, ha informat el Consell de Mallorca en un comunicat.

El departament insular de Carreteras continua treballant per restablir la normalitat a la xarxa viària de la Serra de Tramuntana, la més afectada per les nevades caigudes sobre les Balears des de divendres.

Previsió del temps

Aquest dilluns pujaran lleugerament les temperatures a tot Espanya encara que continuarà el temporal de fred, neu i vent deixant en alerta a 39 províncies, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que estableix que les Balears estaran en alerta groga per baixes temperatures.

Així, començarà la setmana en alerta taronja (risc important) estan només dues províncies. Concretament, Astúries i Cantàbria podrien acumular més de 20 centímetres a la serra.

L'alerta groga (risc) per nevada s'ha activat a Guadalajara, Burgos, Lleó, Palència, Sòria, Segòvia, Madrid, Navarra, La Rioja, Biscaia, Àlava i Guipúscoa on podria acumular-se fins a 10 centímetres en alguns punts.

Així mateix, en aquest inici de setmana cal situar la cota de neu entre els 300 i 800 metres en el nord-est peninsular i les Balears, i entre 800 i 1.400 metres a la resta de la Península.

Malgrat la lleugera pujada de les temperatures aquest dilluns a tota Espanya, Osca, Barcelona, Lleida, Girona, Navarra, Mallorca, Formentera i Eivissa romandran en alerta groga per temperatures baixes on podria registrar-se els sis graus negatius.

Per tant, ascendiran les temperatures en aquest inici de setmana que seran notables en el cas de les mínimes a l'oest peninsular. A més, la setmana començarà amb gelades moderades en l'àrea pirinenca.

Mentre, els cels continuaran molt nuvolosos en l'extrem nord peninsular, aquest de Castella i Lleó, àrea dels sistemes Central i Ibèric i Balears, amb precipitacions que seran localment persistents en l'àrea cantàbrica.

Aquests xàfecs podrien estendre's de forma feble i dispersa en altres punts de la meitat nord peninsular, i els cels romandran clars en l'àrea mediterrània i sud-oest de la Península.

També aquest dilluns estaran en alerta groga per vent les províncies d'Almeria, Granada, Jaén, Teruel, Saragossa, El Hierro, La Gomera, La Palma, Tenerife, Gran Canària, Cantàbria, Albacete, Conca, Guadalajara, Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Melilla, València, Castelló, Menorca i Múrcia, on podrien assolir ratxes superiors de 80 quilòmetres per hora.

Finalment, els vents de component nord bufaran fort a les Balears, les Canàries, zones de la meitat aquest peninsular i Cantàbric oriental. Així, estarà en alerta taronja per fort onatge Menorca, i en alerta groga Granada, Lanzarote, La Palma, Girona, Melilla i Mallorca. A la resta de la Península els vents bufaran de fluix a moderat.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.