nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Sóller s’indigna amb la retallada de l’ajut del túnel

Més de 300 persones es concentren davant l’Ajuntament i demanen al Govern que “rectifiqui”. També n’exigeixen els pagaments pendents

54722
Veïns de totes les edats i condicions se sumaren a la xiulada, que en cap moment no va agafar caire polític partidista.

Més de 300 persones, unes 400 segons els organitzadors, es concentraren ahir migdia davant l'Ajuntament de Sóller en un acte de protesta pel retard de més d'un any en el cobrament de la subvenció del peatge del túnel de Sóller, que cobraven tots els residents de Sóller i de Fornalutx des de l'any 2002.  La concentració havia estat convocada dies enrere pel col·lectiu Albaïna, abans de conèixer-se la notícia que el Govern balear ha eliminat la subvenció en els pressupostos de l'any 2012, segons va denunciar despús-ahir el PSOE.

La notícia de la supressió d'aquesta ajuda -mesura que suposa que uns 6.200 residents a la Vall quedin sine die sense aquest suport econòmic- es va transformar ahir en indignació entre molts sollerics que es desplacen diàriament a Palma per estudiar o treballar. Estudiants, no pocs jubilats, professionals i mestresses de casa es varen unir ahir a la concentració i protagonitzaren una "xiulada" sonora contra aquesta decisió de l'Executiu balear. Així mateix, n'exigiren una "rectificació", a més del pagament dels endarreriments, ja que el Govern no abona els ajuts des de l'octubre de l'any passat.

Manifest

Un membre d'Albaïna
llegí un manifest en què es demana "el retorn íntegre dels aproximadament 1,5 milions d'euros que es deuen i que s'acceptin i tramitin noves sol·licituds de subvenció" (enguany s'han denegat 113 peticions per silenci administratiu). Així mateix, volen "que el Govern balear rectifiqui i doti la partida perquè els sollerics i fornalutxencs no siguin els únics mallorquins que han de pagar per entrar i sortir del seu municipi".

Durant la lectura s'incrementaren les xiulades quan s'informà els presents que, "malgrat l'incompliment dels compromisos de dotar els pagaments corresponents fins al maig del 2011 i de no haver dotat tampoc amb cap partida la resta de mesos d'enguany, ara allò més preocupant és que l'Executiu, presidit per José Ramón Bauzá, n'ha eliminat la subvenció". Els convocants recorden que "un treballador solleric que cobri el sou mínim interprofessional i que s'hagi de desplaçar diàriament a Palma a fer feina haurà de destinar al peatge el 10% del sou, malgrat el descompte de resident". Els organitzadors havien avusat que en la protesta no s'admetria propaganda electoral. Alguns polítics de diferents partits que feien campanya a la plaça, cap d'ells del PP, se sumaren a la protesta a títol personal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 12 anys

Per les forces politiques de la dreta o ultra-dreta espanyola, tant les illes balears com catalunya, som considerats colonies on els castellans xupen els doblers per enriquir-se a costa nostra (madrid, castella, andalussia, extremadura...) i d'aquesta manera ells tenen bones infraestructures a costa nostra; les desenes o centenars de milers d'euros de la partida de subvencions per als residents de soller i fornalutx, on vos penssau que aniran destinades?. Els del PP tenen doblers pel que volen i pel que els hi interessa, i el PP de les Illes Balears fà el que li dicten desde Madrid. Això ens passa per votar a un partit que no mira per Mallorca ni les Illes Balears, sinó per Madrid. Nosé quant arribarà el dia que els mallorquins aprenguem a votar una força politica de ca nostra, i que per tant defenssi els interessos de ca nostra, no els de Madrid i l'Espanya castellana.

Valoració:7menosmas
Per jomateix, fa mes de 12 anys

De fet, l'Ajuntament de Bunyola no en va rebre ni les taxes municipals per l'obra del túnel-

Valoració:2menosmas
Per Black&Decker, fa mes de 12 anys

Bunyolina,
Jo som del parer de que aquest tunel hauria d'esser públic, lliure de peatge.
Però això que dius de "o tots o cap" no te cap sentit, en poques paraules tu et consideres castigada i el teu remei és castigar a tots els demés.
També h ha sollerics que fan feina a altres indrets de l'Illa, però a més ells ham de passar pel tunel, o pel coll, per moltissimes més coses: Anar a un metge especialista, o a un hospital de referència, o a estudiar a la UIB, o al port o aeroport quan es vol sortir de l'Illa, o per moltissims tràmits burocràtics centralitzats a Palma..... No només és la feina, que et repetesc que també hi ha sollerics que fan feina fora de Soller, sino el poder accedir a la resta de l'Illa sense haver de pagar.
El tunel públic i de franc,. Però si cal peatge els sollerics són els que n'han d'estar lliures.

Valoració:4menosmas
Per bunyolina, fa mes de 12 anys

i un BUNYOLÍ, que fa feina a Sóller HA DE PAGAR UN TÚNEL que discorr majoritàriament per Bunyola.
Triam on vivim però avui triar on es fa feina és un luxe!
o tots o cap...
benvinguts al club

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente