algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

La urbanització de Canyamel vol envair la zona protegida

El GOB denuncia els interessos dels promotors, de l’Ajuntament de Capdepera i del Govern de duplicar la superfície actual construïda i ocupar l’ANEI i sòl rústic

54758
Fa alguns anys que els carrers i els fanals esperen l'arribada dels promotors. | J. Socies - J.Socies

Ara fa 23 anys que l'anomenat sector 7 de Canyamel, a Capdepera, deixà una zona de 38 hectàrees a punt per urbanitzar, la mateixa extensió que ocupa el poble d'Ariany i el doble de l'actual nucli urbanitzat de Canyamel. Ara, el GOB veu que, 20 anys després de la Llei d'espais naturals de 1991, "aquella fita es pot adaptar al promotor. Si més no, això és el que pareix que diu el Govern", indica Jaume Adrover, portaveu del grup ecologista.

Cal pensar que, després de rebre l'oferta constructora amb capital àrab, l'impulsor de la urbanització Cap Vermell reivindica que una part d'allò que ara és Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI) i la zona d'harmonització (sòl rústic) per una errada han de ser edificables. A parer del GOB, es tracta d'una proposta que també defensa l'Ajuntament gabellí, governat pel pacte entre el PSOE i UCAP.

"No entenem que els líders socialistes, per exemple Francina Armengol, s'omplin la boca al Parlament de retreure al PP que vulgui més ciment i després el seu batle de Capdepera sigui el primer que participi d'aquest nou model que vol impulsar el PP", declara Adrover.

Pels conservacionistes, aquestes mesures responen a "l'urbanisme a la carta" que promou el Govern. Lamenten que "l'Executiu actual no hagi après dels excessos del passat" i critiquen que "la recepta única sigui la continuació d'un model urbanitzador desfasat, el que precisament ens ha conduït directes cap a la crisi econòmica, social i ambiental que vivim", destaca Toni Navarro, del GOB.

Les dades

Segons els ecologistes, l'anomenat sector 7 de Canyamel es planificà fa 23 anys i inclou una gran zona de gairebé 38 hectàrees sense construccions. Aquesta àrea s'ha edificat parcialment amb xalets unifamiliars, un per cada 2.000 metres. "El sector disposa d'un excés de sòl urbanitzable que, incomprensiblement, s'ha mantingut durant dècades tot i els excessos urbanístics als litorals de Capdepera i de Mallorca. Si es permet edificar aquest espai, Canyamel ocuparà 76 hectàrees de territori, gairebé el doble que ara".

En referència a la Llei d'espais naturals, Adrover assenyala que "no és senzill modificar la norma, però amb majories suficients dins el Parlament es pot aconseguir en relativament poc temps". Convé recordar que fa just un mes que els promotors de Cap Vermell i el Consistori de Capdepera presentaren al Consolat el projecte per construir un poble en aquest indret: 142 habitacions en un solar de 50.000 metres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Estudiant de Capdepera, fa mes de 12 anys

Socialistes, amb ideals de dretes! Digues Si al ciment, digues No a la proteeció d'espais naturals cada vegada més dificils de trobar! per favor...

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente