L'Ajuntament de Santa Margalida té previst realitzar una prova pilot per substituir els dos quilòmetres de fusta que es col·locaren al passeig marítim de Can Picafort, entre la plaça de Cervantes i la platja de Son Bauló, per un material "més resistent i que tingui un cost de manteniment molt inferior a l'actual", segons paraules del regidor Joan Monjo.
Un altre dels temes que l'actual equip de govern vol solucionar és l'acumulació d'aigües pluvials que s'estanca a la rotonda de Capellans quan plou. "Hi ha un petit torrent que separa els municipis de Muro i Santa Margalida, que està obstruït i no permet que l'aigua s'evacuï fins a la mar. Demanarem a Recursos Hídrics que hi posi una solució urgent, perquè la rotonda sembla una piscina quan plou", informà Monjo.
Vegetació
Per part seva, Miquel Cifre, batle de la localitat, posà èmfasi en els problemes que porta el manteniment d'unes 2.500 palmeres al municipi. "A llarg termini volem eliminar-les i substituir-les per arbres més adequats", digué la primera vara, qui afegí que "les palmeres han tornat molt altes i els operaris s'han d'enfilar fins a dalt de tot per tenir-les en bon estat. A més, ens aixequen moltes voravies i no són les plantes més adequades per estar a la zona costanera".
Un altre problema amb el que es troba el Govern actual és "l'excés" de fanals del nucli urbà. "Can Picafort és el segon punt amb més contaminació lumínica de Mallorca després de l'aeroport", segons Cifre, qui continuà dient que "des de l'Ajuntament estudiam una solució per minvar el consum energètic, però la instal·lació és molt antiga i és complicat apagar un fanal sí i un no".
Pel que fa als cartells publicitaris ubicats a la via pública, Cifre es mostrà contundent i anuncià que "s'eliminaran tots els que estan ubicats damunt la voravia, perquè no està permès ocupar via pública. Se'n farà un estudi i tots els comerços que ocupin la voravia hauran de col·locar els cartells dins les seves propietats".