algo de nubes
  • Màx: 19.42°
  • Mín: 9.02°
19°

“Hi ha menys olives, però són de gran qualitat”

Olis Caimari inicià ahir la campanya de recollida del fruit amb una gran festa a la qual assistiren 200 persones

127522
Madò Antònia Mussola al centre, cantà, com cada any, la tonada de collir oliva durant l'inici de campanya de la tafona. Fotos:M. Nadal | M.NADAL

"Com a conseqüència de la manca de pluja hi ha menys quantitat d'olives, però són de bona qualitat". Així ho anuncià ahir la consellera delegada d'Oli Caimari, Catalina Mateu, qui afegí que "la collita d'enguany segurament minvarà entre un 25 i un 30 per cent respecte de la de l'any passat".

Pel que fa a la collita de l'any 2009-2010, Mateu, que dirigeix l'empresa amb la seva cosina, també anomenada Cati Mateu, informà que "es recolliren un total de 1.200 tones d'oliva, que produïren 204.000 litres d'oli". Tot i que la producció d'enguany serà inferior, "l'oli tindrà les característiques més marcades i les olives tindran més rendiment, perquè la manca de pluja provoca que el fruit no tingui gairebé aigua i tot el que produeix és oli".

Pel que fa al número de productors que duen les seves collites a la tafona d'Oli Caimari, Cati Mateu recordà que "en els darrers anys en teníem uns 500, però enguany esperam que el nombre augmenti, ja que ofereim la possibilitat de fer oli amb partides d'oliva més petites. Fins ara se n'havia d'aportar un mínim de 500 quilos, però enguany, amb 100 quilos per productor, ja podran tenir el seu oli".

Festa

Les conselleres delegades de la coneguda empresa realitzaren aquestes declaracions durant la festa d'inici de la campanya de recollir oliva, a la qual assistiren unes 200 persones. Com cada any, els poblers Antònia Mussola i Biel Collet foren els encarregats de cantar la tonada de collir oliva, mentre que alguns convidats s'animaven a arreplegar el petit fruit dels arbres. Entre els assistents hi havia el batle de la localitat i vicepresident del Consell, Joan Rotger.

Tampoc no hi faltà Simó Mateu, més conegut per Simó dels horts, que cada any s'enfila a una escala per recollir les olives de les branques més altes. La festa acabà en un multitudinari dinar d'arròs brut i ensaïmada, que se celebrà a l'església Vella de Caimari i no a les instal·lacions de la tafona, a causa del mal temps".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.