algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Indignació a Manacor pel premi a una comparsa “de fora poble, bevent i fumant”

Pares i mares de les escoles participants en la desfilada envien una carta de protesta als membres del jurat

El primer premi de la categoria de comparses de la desfilada de Fires i Festes de diumenge a Gents del Nord, del bar Oasis de Campos, ha creat polèmica entre els pares i les mares dels infants de les escoles que hi participaren. En una carta enviada als membres del jurat, els pares afirmen que no comparteixen ni entenen "el criteri seguit a l'hora d'atorgar el primer premi de comparsa i el quart de carrosses".

"Ens agradaria tenir una resposta al fet que una carrossa de fora poble amb gent adulta expressant-se i gesticulant de la manera en què ho feien, bevent i fumant en una desfilada en què el protagonista indiscutible és l'infant, pugui tenir una puntuació molt més alta que moltes altres carrosses del nostre poble, les quals seguien estrictament les bases preestablertes", conclou la missiva enviada al membre del jurat Joan Carles Gomis.
La carrossa i la comparsa Gents del Nord de Campos era de temàtica vikinga i els seus membres realitzaren una coreografia de la Danza Kuduro.

Accions

Davant les queixes de les associacions de pares i mares, la delegada de Festes de l'Ajuntament de Manacor, Maria Bover, afirmà que "Gents del Nord complia amb tots requisits de les bases per participar en la desfilada de carrosses i comparses de les Fires i Festes", i recordà que "la temàtica és lliure, malgrat que pel fet que la majoria de participants siguin infants, els temes que es representen solen estar relacionats amb la festa, coses infantils o passatges de Manacor".

D'altra banda, però, Bover manifestà que "s'ha de respectar la decisió del jurat, que estava compost per persones qualificades", i alhora anuncià canvis per a la propera edició. "Introduïrem canvis en les bases del concurs, com ara premis a part per a les carrosses de fora poble o la prohibició d'exhibir tassons a la via pública", apuntà la regidora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.