algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Premis de Maig per als més compromesos amb la llengua

La delegació de l'Obra Cultural a Inca lliura els seus cinc guardons i distingeix, a títol pòstum, Antoni Colomer

La delegació d'Inca de l'Obra Cultural lliurà ahir en un solemne acte els Premis de Maig, els guardons amb què reconeix persones i entitats que s'hagin distingit pel compromís amb la llengua i la cultura pròpies de les Balears.

En conjunt es lliuraren cinc premis i una distinció especial del jurat, que enguany va ser, a títol pòstum, per a Antoni Colomer i Altimira, expresident i distingit membre de la delegació inquera de l'OCB que morí fa nou mesos. El seu fill en recollí el guardó.
El premi Berenguer d'Anoia, que reconeix la contribució a dinamitzar socioculturalment Inca, va ser per al grup folklòric Revetlers del Puig d'Inca. El premi Miquel Duran i Saurina, que valora les "persones o entitats que s'hagin distingit per la contribució a la normalització lingüística en l'àmbit de la comunicació", va recaure en Joana Melis, delegada del Grup Serra a comarques. El premi Miquel Colom està destinat a entitats que hagin destacat en la recerca i difusió de la cultura pròpia dins un determinat àmbit. Enguany va ser per a l'IES Berenguer d'Anoia, que justament celebra el quarantè aniversari. El premi Pau Casesnoves, que reconeix les persones que hagin contribuït a reivindicar o promocionar les senyes d'identitats de les Illes, va ser per al músic i cantautor algaidí Biel Majoral. Finalment, el premi Pere Joan Llabrés va recaure en el Grup d'estudi i catalogació del patrimoni artístic de Sant Bartomeu d'Inca.

Música i actuacions

L'acte de lliurament dels guardons va incloure les actuacions de Biel Majoral, dels Revetlers del Puig d'Inca i d'un grup teatral format per vuit joves artistes que interpretaren una coreografia al so de Qualsevol nit pot sortir el sol. La Balanguera, que va seguir les intervencions de Jaume Mateu, president de l'OCB; Antònia Fornés, presidenta de la delegació d'Inca, i Maria Payeras, regidor d'Educació, va tancar l'acte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 12 anys

Com és que des de l'OCB no han aconseguit que les Illes rebessin el canal esportiu Esport 3? Que s'han adormit o què?

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente