algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El bou torna a dur dol

Ni els cellers ni les associacions que el repintaren dissabte no hi han tingut res a veure

53316
El bou del turonet de Son Munar, a Algaida, havia recuperat ahir el color habitual. | S.Amengual

Els colors de la primavera del turonet de Son Munar amb les flors blanques i roses han acabat, de moment, les seves hores. Tot i que dimecres el bou de l'antiga propaganda d'Osborne de la carretera de Manacor al tram que en passa pel terme d'Algaida lluïa ben florit, en menys de 24 hores el negre ha tornat a la silueta del característic animal. Des dels cellers Osborne, responsables del manteniment de la figura, confirmaren a aquest diari que no l'han repintada, perquè "bàsicament no n'hem tingut temps".

"La veritat és que pareix que tothom està molt entretingut a Mallorca amb aquest tema de pintar i tornar a repintar, però s'ha de dir que nosaltres hi hauríem deixat les floretes uns dies més, fins que un equip de manteniment hagués pogut tornar el color original al bou", afegí Iván Llanza en nom de la marca a Cadis.
Així mateix, Llanza destacà que "és ver que darrerament es dóna molta cobertura en els mitjans de comunicació a tot el que envolta el brau i la gent i les entitats que hi duen a terme accions saben que tindran repercussió". No obstant això, des dels cellers deixaren clar que "esperam que tot torni al seu lloc i que es deixi el bou de color negre, com sempre i com ha estat durant els darrers 50 anys".

Desconeixement

Per part seva, el president del Círculo Balear, Jorge Campos, indicà que "no sabem qui n'és el responsable, perquè pot haver estat qualsevol ciutadà i no en tenim ni idea". "Nosaltres no hem estat, però teníem previst tornar a pintar la figura de color negre", afegí. Campos assenyalà que "ara està com toca, que és de color negre i perfecte". La propietat de la finca de Son Munar recalcà que "tampoc no sabem qui ha estat", però "tal vegada el millor és ja no parlar-ne pus, perquè pareix que això no s'acabarà mai". Les accions de què és objecte el brau s'han convertit en protagonistes de les xarxes socials, on les notícies i contranotícies del toro s'escampen de manera imminent i en deixen comentaris de tot color i propostes per tornar a pintar la figura, enmig de l'anomenada #laguerradelbou al Twitter.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Tony, fa mes de 12 anys

¡¡ Cap Amunt Mallorca, Balears i Espanya.. Uuuuuep ¡¡

Valoració:-11menosmas
Per Tony, fa mes de 12 anys

¡¡ Cap Amunt Mallorca, Balears i Espanya.. Uuuuuep ¡¡

Valoració:-88menosmas
Per forastera, fa mes de 12 anys

NO, tomar-lo no. Tornar a pintar-lo amb unes bones taques vermelles, del color de la sang que derramen els bous de l'espanya torera.És una bona oportunitat per donar veu a aquest pobre animal, que es faci en tots els bous perquè tengui ressó, aprofitem el ferro per defensar l'animal i demanar l'abolició de la barbàrie torera. PROU

Valoració:-12menosmas
Per Somerina, fa mes de 12 anys

Rafa, trob que els insults sobren.L'animal és el bou no són els maulets.

Valoració:29menosmas
Per FONEU-LO, fa mes de 12 anys

I aqueta gent que es dedica a robar coure, no el robarien i vendrien per xatarra? En treurien qualque cosa.

Valoració:42menosmas
Per Jaume, fa mes de 12 anys

Abaix al bou,a veure qui s'anima,una nit si som quatre o cinc amb arquets el fotem abaix i després una garrafa de "salfumant" per damunt i tot sa foraderà.
S'haurà acabat per sempre aquesta merda forastera,

Valoració:36menosmas
Per biel, fa mes de 12 anys

Ja n'hi ha prou!
Canviem el bou per la somera!

Valoració:45menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 12 anys

En Jorge Campos,aquest personatje tan negre,diu que no en sap rès.Es veu que està molt ocupat a les tertulies de canal4-Bussines,la filial de Intereconomìa a Mallorca,encapçalada per Antonio Alemany,el que cobrà 650.000 euros per no fer rès.Fa por!

Valoració:46menosmas
Per Algaidí, fa mes de 12 anys

Y colorín colorao, este toro s'acabao!

Valoració:2menosmas
Per A fer punyetes!, fa mes de 12 anys

Llançau-lo a les escombraries d'una vegada!

Valoració:54menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente