muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.07°
12°

Joan Huguet dóna la cara

El senador del PP assumeix el “possible error polític” d'assistir a l'acte de repintada del bou d'Osborne i diu que quan fou allà s'adonà que era un “acte de reafirmació patri”

52342
Joan Huguet participà pintant el toro de negre. | J. Socies - J.Socies

"Assumesc, per bé o per mal, la total responsabilitat d'haver pintat el bou d'Osborne i haver-li tornat el color original, ja que es tracta d'un bé de patrimoni cultural". Amb aquestes paraules, el senador del Partit Popular, Joan Huguet, qui prengué part dissabte de l'acció de repintada del famós brau d'Osborne d'Algaida organitzada per Tertulias del Mesón, Círculo Balear, Polillas de Baleares i Federación de Peñas Taurinas de Baleares, volgué deixar clara la seva actitud davant l'acte. Huguet asseverà que el fet d'assistir-hi fou "un acte de liberalitat personal", perquè va acceptar la invitació d'un amic, "i en cap cas la meva assistència no fou com a senador, i menys encara en representació del Partit Popular. Jo en som l'únic responsable".

El senador conservador afegí que quan va arribar a l'acte s'adonà que "no només es tractava de tornar el color original del bou, sinó que, a més a més, s'aprofitava per fer un acte de reafirmació pàtria, que no compartesc, però sí respect". Davant això, Joan Huguet va optar "per la bona educació i em vaig prestar a fer-me fotografies mentre pintava, però no vaig fer ni declaracions ni proclames i vaig declinar amablement la invitació per quedar a dinar que se'm va oferir".

"Incòmode"

"La meva presència hi durà 30 minuts, un fet que va estar motivat per haver-me sentit incòmode. No amb els organitzadors de l'acte, sinó amb mi mateix, ja que xocava amb la meva manera de ser i de pensar", afirmà el veterà polític. A més, Huguet deixà clar que espera que aquest "possible error polític, segons interpretació d'alguns, que assumesc sense matisos, no embruti el que en tot moment he volgut ser i fer; una persona de centredreta, tolerant, oberta, partidària del diàleg i no de l'enfrontament". Així les coses, el senador va sentenciar: "Tenc clar que la millor manera de servir a Espanya és defensar les nostres senyes d'identitat com a Comunitat Autònoma com és la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre patrimoni; i amb el principi de la integració i no l'exclusió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per En Pep Gonella, fa mes de 12 anys

I aquest pardalot quant veie braços enlaire perquè no partì? Es gravissim que membres de la Guardia Civil (Polillas) es dediquin en aquestes coses i mès f¡greu encara que uns Srs.que un ha estat President del Parlament (Huguet) i s'altre Batlle de Palma mostrin el llautò.Si tenguessin un mìnim de decència dimitirìen inmediatament.O es que el PP encara ès la hereva de Falange Española Tradicionalista y de ls J,O.N.S? Basta veure que la Asociaciò que tenen es diu FAES.

Valoració:6menosmas
Per Instamàtic, fa mes de 12 anys

Retratats i ben retratats... Déu meu quin ridícul, esper que els serveixi de lliçó.

Valoració:12menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 12 anys

A segons qui no el durien mai a escoltar el sermó, és a dir, a segons qui no el durien mai a repintar el bou aquest. Només aquells que coixegen de segons quin peu són susceptibles de ser duits a un acte amb aquests convidats i amb aquest caràcter.

Valoració:6menosmas
Per Tià, fa mes de 12 anys


És cosa notòria que una gran part dels inquisidors matadors de jueus eren, precisament, d'origen jueu molt pròxim.

Si podeu suportar de llegir l'ABC, veureu que un dels antibascs més virulents és en Jon Juaristi, ex-etarra, basc, i enemic ferotge de la llengua basca. Cal retreure el cas de l'anticatalà Boadella?

De sempre, els "conversos" han de mester justificar-se essent "més" que aquells als quals han adherit, tot traint les pròpies arrels: han de demostrar que ja no són res d'allò que, per natura o per convenciment, havien estat. I això ho fan encarant l'esquena al propi país, o atacant-lo i tot.

Què me'n deis, de l'olotí Joan Fageda o el senyor Huguet, català d'arrel l'un i menorquí (per tant, a parer meu, també català)? Han d'esborrar, davant Espanya i els ultraespanyolistes, la tara d'haver nascut catalans (i si no us va bé "català" en el cas del senyor Huguet, diguem "no castellà de natura". Han de demanar perdó a Espanya, s'hi han de justificar. I, maldament ara comprenguin que la varen esguerrar, el mal ja està fet. S'han colgat amb els qui odien coralment el nostre país

Quan han cagat ploren? Abans, abans. I

Valoració:6menosmas
Per Foraviler, fa mes de 12 anys

Aquesta gent encara viu en temps d'en Franco, on creuen que tot els pertany i si han d'envaïr una propietat doncs ho fan, que per això son els "defensors de la pàtria". Suposo que per al PP ara la invasió de la piscina de Pedro J. fou també un servei públic, no?

En definitiva, molta hipocresía té aquesta gent

Valoració:6menosmas
Per JRBS, fa mes de 12 anys

Malgrat no soc votant del PP, tenia una imatge mes seriosa i rigorosa de Joan Huguet, però veig que tan sols és un maquillatge.
Si fes mes feina per les Balears com a senador a Madird, com fa en Pere Sampol, no tindria tan de temps de fer el fantasma, invadint propietats privades.

Valoració:16menosmas
Per toni ximarreta, fa mes de 12 anys

Senyor Huguet: vosté pot dir el que vulgui. El que és cert és que hi era vosté amb un altre senador, Joan Fageda, del PP, així com la "quadrilla del Torete" amb el circulo balear al davant. Vareu fer malbé el sembrat, vareu tudar pintura i vareu fer palesa la vostra prepoténcia anant a fer feines que no els hi corresponien a ca un veinat que no vos havia autoritzat. Vosté, el Sr. Fageda i la "quadrilla del Torete" no hi tenien cap feina. Si patrimonio naciuonal vol el bou negre, ja el pintarà...! Jo vull tomar el nyarro de "sa faixina" i no faig comptes d'agafar una paleta. No per mandra, si no per que no em puguin dir que faig campanya electoral, com vostés feren.

Valoració:15menosmas
Per Cucala., fa mes de 12 anys

Un altre comediant. Basta llegir els noms de les "entitats broxistes", per veure la filassa als de l'aconteixement.
"Tertúlia del Mesón", "Sírculo Balear","Peñas taurinas" (sense cap torero), "Polillas de Baleares" (crec que són el guàrdies civils, fills de guàrdia), Només faltava "La timba del tio Frascuelo".

Valoració:9menosmas
Per Jaume, fa mes de 12 anys

Lis hauria d'haver caigut es bou a sobre a tots.Quina banda de beneits.Estava molt més bonic de colorins.

Valoració:4menosmas
Per Carla, fa mes de 12 anys

Sr. Huguet, quan es manté un càrrec politic, en una paraula, quan un viu d'un càrrec politic no es pot permetre aquestes badades. O sent molt, però no té excusa possible. Sr. Fageda, sembla mentida que sigui nat a Olot, sembla mentida que la seva llengua sigui el català i sembla mentida que no conegui al poeta Joan Maragall, li recomado que llegeixi La Fageda d'en Jordà i com no Oda a Espanya. Ah! i el centre no existeix, o ets de dretes o d'esquerres i en tot cas pots ser moderat o extremista, que no ens enganyin amb invents de noves generacions. Salut!!!!!

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente