algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Serra Ferrer dirà el “Visca Sant Antoni”

El vicepresident del Mallorca fou elegit divendres el novè clamater de les festes més sentides de sa Pobla

Llorenç Serra Ferrer serà enguany el clamater de les festes de Sant Antoni de sa Pobla. Ell exclamarà, en acabar la missa de completes, el crit de "Visca Sant Antoni". Llorenç Serra Ferrer (1953), pobler, sobradament conegut, ha estat entrenador del FC Barcelona, del Betis i de l'AEK d'Atenes, entre d'altres. Actualment és el vicepresident del Mallorca.

L'acte de proclamació del clamater, que tingué lloc divendres vespre a l'església de Sant Antoni Abat, seguí el protocol establert i fou conduït pel secretari de l'Obreria, Sebastià Serra. Els membres de l'Obreria de Sant Antoni, el rector, el batle i alguns regidors es reuniren dins la sagristia per celebrar-hi la prohomenia, en què tractaren aspectes relacionats amb les festes. Just després, se sortejà el nom dels tres joves que l'any que ve encarnaran els tres dimonis de l'Ajuntament: Juan Manuel Topazo, Biel Soler i Daniel Torrijos.

La colla de Sant Antoni està formada per catorze dimonis, onze dels quals són de l'Obreria i tres, de la Sala. En el seu discurs, el batle de sa Pobla, Joan Comas, es mostrà satisfet per l'elecció de Serra Ferrer com a clamater. Comas també tingué un record per dos antics membres de l'Obreria que han mort recentment: l'amo en Joan Socies Guixe i l'amo en Toni Serra Xineta. Una de les novetats d'enguany va ser la torrada que es va celebrar després de l'elecció del clamater i a la qual assistiren unes 200 persones. Glosadors de sa Pobla i Mateu Matas Xurí amenitzaren l'acte amb el seu art.

Plet

La figura del clamater s'introduí el 2003 i recorda un plet que els poblers mantingueren contra l'orde antonià al segle XVII perquè es negaren a lliurar uns donatius als frares i a retirar la imatge del sant. En acabar la missa de completes de 1643, i després de la victòria en el plet dels poblers, la gent va esclatar en xiulets, mamballetes i crits de "Visca Sant Antoni".

L'elecció divendres del clamater fou l'acte que donà el tret de sortida a les festes de Sant Antoni de sa Pobla, que s'allargaran fins dia 17. Alexandre Ballester pronunciarà demà, a la sala de plens, el parlament pòrtic, que versarà sobre la iconografia del porquet de Sant Antoni. A continuació es col·locarà el retrat d'Antoni Serra Mir Xineta, que fou batle de sa Pobla entre el 2003 i el 2007. La Sala també commemorarà el centenari del naixement de madò Antònia Buades i, dimarts, li dedicarà un carrer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.