algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

La Colònia de Sant Pere es queda sense fòrum ni pressupost participatiu

L'agrupació dels Verds-Esquerra diu que “no s'ha tingut en compte els veïns”

Els veïns de la Colònia de Sant Pere s'han quedat sense el fòrum de participació ciutadana i sense els pressuposts participatius que funcionaven des de l'any 2004. Aquest òrgan permetia que els empadronats en aquest nucli costaner d'Artà poguessin aportar propostes d'inversió municipal fins a un total de 60.000 euros.

"Aquesta ha estat una decisió unilateral, que s'ha pres sense consultar els veïns". Així ho han denunciat Els Verds-Esquerra d'Artà, a l'oposició, que han criticat aquesta supressió a la vegada que lamenten la "pràctica clientelista, opaca i antiparticipativa de l'equip de govern municipal (UM-PSOE)". El batle, Rafel Gili, confirmà ahir l'eliminació d'aquest òrgan consultiu i va defensar que la decisió obeïa a dues qüestions. "En primer lloc consideram que no ha funcionat com tocava. No ha estat efectiu. Des que es va posar en marxa, no hem vist resultats. La crisi ens obliga a retallar per totes bandes. En els pressuposts hi havia una aportació de 60.000 euros, que consideram una quantia important".

Gili afegia que "un dels motius pels quals s'ha eliminat el fòrum ha estat perquè era un focus de crispació política, la majoria dels coloniers no ho volien". Des d'Els Verds-Esquerra, el seu portaveu, Guillem Caldentey explicà que "UM-PSOE ja havien intentat eliminar anteriorment aquest procediment de participació ciutadana i, de fet, el 2007 no es va dur a terme. En el 2008 es va reactivar amb un reglament fet a la mida de l'equip de govern i sense donar veu als ciutadans".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Oli, fa mes de 12 anys

Com a coloniera, voldria recordar al batle i informar als lectors, que els que "no han vist resultats" som els que hem estant participant amb ilusió any rera any, a pesar que l'equip de govern ha incomplert sistemàticament la seva paraula d'executar les propostes decidides entre tots. On són els doblers compromesos des del 2004? No crispa això?
D'aquest Fòrum han sortit propostes molt bones, algunes de les quals després han estat assumides com a pròpies per l'equip de govern trampós, com ara, la instal·lació de punts d'accés wi-fi, o el bus nocturn en les festes més assenyalades.
Si realment es volgués estalviar i avançar, més lis valdria fer cas al seny dels coloniers.
El batle diu que no funcionava com tocava i que havia un clima de crispació política, què vol dir això? En les darreres sessions hi va augmentar considerablement la participació dels veïnats! i si va haver tensió entre ells en algun moment, va ser perquè la moderadora (UM) no va ser capaç d'arbritar entre els assistents com li pertocava i fins i tot, es va posar a cridar com una peixetera. Un dels primers principis d'un moderador és l'objectivitat, totalment absent en les 2 darreres trobades. Crispació per que no sortien aprovades les propostes que agradaven l'equip de govern?
Que és una manera d'estalviar doblers en temps de crisi? El batle ha transferit els 60 mil euros dels coloniers a la pàgina web que promociona el turisme a Artà? que comencin per fer una pàgina decent -i útil per al ciutadà- del propi ajuntament -que és una autèntica patata- i que costaria menys de 10 milions de les antigues pessetes.
Que el batle vol fomentar únicament la participació ciutadana mitjançant mesures com triar el nom de la nova escoleta o llevant els pressuposts participatius sense informar als coloniers? De totes maneres, quan funcionaven l'ajuntament no informava de com es desenvolupaven.El que crispa al nostre batle és que hi hagi una altre forma de control i transparència de la seva no-feina. Salut

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente