nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Pep Oliver abandona la política

Després de quinze anys de dedicació intensa, Pep Boter, com el coneixen a Sineu, abandona la vida pública municipal amb la tranquil·litat de la feina feta i després d'haver estat durant els darrers cinc anys batle del seu poble

Josep Oliver Rebassa (Sineu, 1961) abandona de manera oficial la política després de 15 anys de dedicació ferma. El 18 de desembre passat presentà la dimissió com a regidor popular a l'Ajuntament de Sineu i assegura que la seva decisió "és definitiva i que no hi ha tornada enrere".

"Ha arribat el moment de donar pas a la gent nova, que puja amb molta força i amb ganes de fer feina. Jo continuu amb la il·lusió de treballar pel poble, però mentiria si digués que tenc la mateixa empenta i frescor que quan vaig entrar en política, ja que la gent amb els anys es torna conservadora", explica Oliver. Josep Oliver, conegut a Sineu com a Pep Boter, és un polític de proximitat que prioritza el contacte amb els veïns i la feina de prop a les obres faraòniques i el reconeixement fàcil. Oliver va accedir a la batlia el 2005, càrrec que va ocupar fins al passat 15 de juny, quan va tenir lloc el relleu a la batlia de Sineu, tal com marcava el pacte de govern que UM i PP signaren el 2007. Així, el seu cosí i també amic, Josep Oliver Amengual, es convertí en la nova primera vara del municipi.

Cas Martina

Durant els cinc anys que ha estat batle de Sineu, Oliver ha viscut moments complicats, com l'esclat del cas Martina Gelabert i la forta entrada de la crisi econòmica. "Crec que ningú no estava preparat per tot el que va suposar el desfalc i va ser un fort cop per a Sineu, però crec que n'hem sortit de la millor manera". L'exbatle de Sineu es davant de tot un ferri defensor de la política local i de la Part Forana i han estat moltes les vegades que ha criticat la deficitària organització del Consell de Mallorca o del Govern, que assevera que "maltracten de manera constant els ajuntaments". "Els consistoris haurien de tenir autonomia per decidir i governar, ja que ara no es deixen fer els projectes que els ajuntaments defensen i els n'imposen d'altres que provoquen l'endeutament de la Sala".

D'ençà que Oliver dimití com a batle de Sineu, ha ocupat el càrrec de tinent de batle i ha gestionat i seguit de molt a prop la resolució del cas de l'exrecaptadora de tributs del poble, Martina Gelabert. "Tenia previst deixar el meu càrrec tot just quan acabàs el judici, però com que s'ha allargat més del compte he decidit partir abans; això sí, tenint tancat que els doblers que foren sostrets al poble de Sineu hi tornin". Encara que abandona la primera línia de la política, afirma que continuarà formant part de la junta local del Partit Popular i que farà feina "darrere" i sempre que el necessitin "estarà obert a col·laborar".

Futur

Oliver confessa que ara viurà una mica més tranquil" i que tindrà molt més temps per dedicar a la seva família i a la seva feina de conductor de l'EMT, tasca a la qual tornà quan dimití com a batle, el juny passat.
Joan Jaume Florit, qui va ser elegit nou candidat del PP a Sineu, ocuparà el càrrec de tinent de batle que deixà Oliver i també el de portaveu popular en els plens municipals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.