algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

Un bon pessic dins la butxaca

El regidor Bartomeu Seguí es quedarà amb part del que l'Ajuntament encara deu a Joan Ferrà pel solar del pati del col·legi Ponent

Bartomeu Seguí, regidor d'Urbanisme d'Inca, es quedarà amb part dels diners que l'Ajuntament ha de pagar al constructor Joan Ferrà per l'expropiació de la parcel·la on es construeix el nou pati del col·legi públic Ponent. Seguí, Ferrà i l'Ajuntament d'Inca han protagonitzat durant els tres darrers anys un polèmic litigi per aquest afer.
L'executòria dictada el 15 de desembre passat pel jutjat número 7 de Palma recorda que Joan Ferrà tan sols ha abonat 1.200 dels 23.452 euros que li reclamen pel procés criminal que el va enfrontar a Bartomeu Seguí i ara ordena embargar "part del crèdit que pugui correspondre-li -a Ferrà- per preu just derivat de l'expropiació d'un solar destinat a l'ampliació del col·legi Ponent davant l'Ajuntament d'Inca".

Dit d'una manera més senzilla: el jutge mana al Consistori que no pagui a Ferrà allò que encara li deu pel pati de Ponent perquè Seguí cobri la indemnització que li correspon (7.000 euros) per les calúmnies que el mateix Ferrà llançà contra Seguí.

Litigi

El litigi començà quan Ferrà (membre fundador i militant històric del Partit Popular a Inca) imputà a Seguí (actual tinent de batle, regidor d'Urbanisme i antiga mà dreta de Pere Rotger) un delicte de prevaricació i suborn per la permuta d'un solar municipal a la barriada de So na Monda. Seguí presentà una querella per calúmnies, la guanyà i el constructor fou condemnat. Concretament, la sentència de l'Audiència Provincial ordenava a Ferrà que pagàs a Seguí 7.000 euros en concepte de responsabilitat civil i li imposava una multa de 12.000 euros més. També l'obligava a pagar les costes del procés judicial que, juntament amb els interessos, pugen a 4.450 euros. En total, per tant, la querella haurà costat a Ferrà 23.450 euros.

Per una altra banda, s'ha de recordar que les obres de construcció del nou pati del col·legi Ponent estan aturades des de fa mig any, després que l'adjudicatària, l'empresa Incomarsa, presentàs un concurs de creditors. La Sala ha confirmat que l'actuació es tornarà a adjudicar de bell nou.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.