algo de nubes
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 13.1°
20°

Entitats d'àmbit europeu reivindiquen l'ús privat dels camins de Planícia

Elo i The Rise Foundation han enviat sengles cartes a Antich i a Armengol

43348
Barreres en un dels camins d'accés de Planícia. | R.F.

Les entitats europees European Landowners' Organizacion (ELO) i The Rise Foundation, que representen propietaris i empresaris rurals, critiquen les passes fetes pel Govern de les Illles Balears i el Consell de Mallorca amb vista a l'obertura dels camins de la finca de Planícia. "Els recents actes amenacen la conservació de la serra de Tramuntana, ja que donen més importància als interessos polítics i econòmics a curt termini que no a la protecció de la Serra i el seu divers i ric patrimoni natural i cultural", indica. Aquestes associacions, amb seu a Brussel·les, han enviat una carta al president del Govern, Francesc Antich, i als consellers Carles Manera i Gabriel Vicens, a la presidenta del Consell, Francina Armengol, i a la consellera insular Marilena Tugores.

En la missiva exposen que la llei aprovada pel Parlament el mes d'ocubre passat "trasllueix una clara voluntat de l'Administració per apropiar-se gratuïtament, declarant que són públics, de tots els camins rurals privats de la serra de Tramuntana i de Mallorca, sense les previsions pressupostàries corresponents per mantenir-los, regular-ne l'accés i prevenir danys a les propietats i protegir-ne els valors ecològics".

Ajuts

"És sorprenent", afegeix, "que l'Administració no pretengui encarrilar i regular un ús públic". I afegeix: "No hem vist cap possible política d'ajuts a aquestes propietats emblemàtiques, sinó prohibicions, restriccions i limitacions de drets i imposició de noves obligacions". Finalment consideren contradictori demanar la declaració de Patrimoni de la Humanitat i "donar més importància i cobertura a usos i activitats vinculades al sector turístic i del lleure, com ho és el sederisme i tot el que impliqui lliure circulació."

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per martí, fa mes de 13 anys

i les platges, perquè no les protegim també. El sistema dunar és molt fràgil, cada any venen milions de turistes a trepitjar-les. Perquè no les tancam? La protecció de la serra és compatible amb un ús públic raonable i no privat i exclussius pels agroturistes. Això és expoli de la cosa pública

Valoració:2menosmas
Per tolo, fa mes de 13 anys

Segurament hauran cobrat bé per fer aquestes demandes...

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente