nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Santa Maria venera l'arribada del vi novell

El municipi ret homenatge per vuitè any consecutiu al primer vi de la temporada, que només té un mes d'envelliment, amb una nit de festa en què la batlessa, Rosa Vich, trencà, com és tradició, l'aixeta d'una bóta de vi

El vi novell ja és a disposició del públic. Ahir la plaça de l'Ajuntament de Santa Maria va ser testimoni, per vuitè any consecutiu, de l'inici de la posada a la venda del primer vi de la temporada, aquell que només té un mes d'envelliment. La batlessa de la localitat, Rosa Vich, fou l'encarregada, amb el regidor de Promoció Econòmica, Antoni Oliver, de trencar l'aixeta d'una bóta de vi, acte que marca de manera simbòlica que ja corre el vi novell i que, per tant, la festa ha començat.

Malgrat que la pluja va ser una amenaça constant durant tota la celebració, la festa del vi novell fou seguida pels veïns del municipi, que van viure amb emoció i expectació la ruptura del grifó de la bóta del vi. I és que el vi és un dels elements més característics de Santa Maria del camí i hi ha vuit cellers del municipi que el veneren (Macià Batle, Es Cabàs, Can Rubí, Ramanya, Jaume de Puntiró, Sebastià Pastor i Àngel Bodegas). Enguany s'ha modificat l'acte i ahir no es varen repartir, com era tradició, els brots de pi als cellers de Santa Maria.

El lliurament es realitzarà avui dematí, perquè el Consistori ha volgut allargar la festa. Tanmateix, els cellers del municipi varen voler participar en la celebració i oferiren una torrada gratuïta a tots els que anaren a la plaça de l'Ajuntament. L'acte va ser amenitzat pel grup de ball de bot inquer Cofre Antic.

Premis

Encara que no va ser fins ahir quan es va anunciar l'inici de la venda del vi novell, les celebracions en honor seu varen començar aquesta setmana. D'aquesta manera, dimarts els vuit cellers varen lliurar els premis Brots de pi a la revista vinícola Terra de Vins i a Catalina Vich, dona que s'ha dedicat durant anys al món del vi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per praxedes, fa mes de 13 anys

va anar molt bé allargar la festeta fins el diumenge matí, així la batlessa i el primer tinent batle ( PSM i UM respectivament ) varen tenir una excusa per no deixar-se veure entre la gent que dignament va reivindicar el camí públic del Cabàs.

Valoració:2menosmas
Per Raiguer sense camins, fa mes de 13 anys

Roseta, et va caure bé el vi del Cabàs, empresa destructora de patrimoni i compinxada amb exprogressistes ?.
Preocupa't de no malbaratar patrimoni públic en favor dels interessos d'uns quants, demagoga.
Quí s'ha quedat un bocí del camí del Molí ?-.
Quí tolera les tanques a son Oliver ?.
Quí ha tengut el catàleg de camins al calaix 9 anys ?.
Quí embulla amb catàleg de patrimoni com si d'un catàleg de camins es traxctàs ?.
L'equip de govern i tu al front, caciquisme esquzofrènic !

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente