nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.66°

L'Ajuntament d'Inca pagarà a Alabern, imputat al cas Ibatur, un estudi per 13.920 €

L'àrea de Turisme d'Inca contractà Séptima Marketing Turístico el 2008 per a la realització d'un projecte sobre les línies mestres per a una estratègia de promoció turística

43110
La creació d'una oficina d'informació turistica a Inca, que finalment s'obrí en col·laboració amb la Conselleria de Mobilitat i Medi Ambient. | E. BALLESTERO

L'Ajuntament d'Inca pagarà 13.920 euros a Séptima Marketing, la consultora turística dirigida per l'exgerent de l'Ibatur, Raimundo Alabern, imputat en l'operació Passarel·la. Precisament ahir es va saber que el jutge l'ha citat a declarar el proper dia 10 de desembre un altre cop. L'Ajuntament contractà l'empresa dirigida per Alabern per la realització l'any 2008 d'un estudi que amb el títol Ajuntament d'Inca: Línea maestras para una estrategia de promoción turística conclou, entre altres qüestions, que és necessari "cercar la cobertura d'Ibatur i del Consell de Mallorca per a accions de promoció externa", una conclusió "massa fàcil -diu el PSM (a l'oposició)-com per justificar una despesa semblant en plena crisi econòmica". La suma en qüestió forma part del gruix de 500.000 euros de factures extrajudicials que aprovarà avui el ple de l'Ajuntament d'Inca.

Felip Jerez, regidor de Turisme en el moment de la contractació, es va mostrar ahir "completament tranquil" davant les crítiques de l'oposició i és que al marge de la lectura política de si l'estudi és o no necessari i si les seves conclusions són o no suficients, Jerez confirma que la contractació es va realitzar prèvia consulta a tres empreses especialitzades de les quals es van presentar dos pressuposts i l'Ajuntament va triar la de Séptima Marketing Turístico, tal com diu la llei.

Extrajudicials

El portaveu del PSM, Antoni Rodríguez, es demana perquè el pagament a l'empresa de Raimundo Alabern es realitza per via extrajudicial en lloc d'haver dotat prou la partida econòmica de Turisme per poder fer la contractació amb els consegüents controls d'intervenció. "Perquè ens diguin que hem de demanar subvencions a l'Ibatur no importava pagar aquests doblers, des de l'oposició els oferim un parell d'idees, no veiem la urgència de fer un estudi sense passar prèviament per intervenció i aprovar la partida corresponent", diu Rodríguez.

Felip Jerez justifica la contractació de l'estudi en el fet que "la regidoria es va crear a principi de legislatura i partíem de zero, vam anar a demanar ajut econòmic a Turisme i ens van recomanar fer un estudi per optar a ajuts específics perquè no se'n concedien de directes i anuals als ajuntaments". "L'estudi inclou moltes més propostes de les que diu el PSM, entre altres hem obert una oficina d'informació turística", afegeix.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.