nubes dispersas
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

El Consell no consentirà la retallada dels descomptes del túnel als transportistes

El conseller insular Antoni Alemany diu que la concessionària no ha notificat res

El Consell de Mallorca no consentirà la retallada dels descomptes del túnel de Sóller als transportistes que ha plantejat la concessionària. Antoni Alemany, conseller d'Hisenda, Obres Públiques i Innovació, assegurà ahir que l'organisme insular "no acceptarà sota cap concepte" les intencions de l'adjudicatària de revisar els descomptes en el peatge als vehicles corresponents als turismes amb remolc, furgonetes de transport, autocars i camions. La concessionària vol suprimir els descomptes a vehicles el titular dels quals sigui una societat mercantil i no una persona física.

"Entenem que un canvi de criteri en l'aplicació de la concessió s'ha de notificar al Consell", explicà Alemany, qui afegí que s'assabenàr dels plans de la concessionària per una trucada del batle, Josep Lluís Colom. Tanmateix, a més, creu que, "fins i tot si la concessionària tingués raó, sempre se li podria plantejar per què durant 13 anys ho ha fet d'aquesta manera. Què ha canviat perquè ara decideixi canviar de criteris". En aquest sentit, pensa que és el Consell l'organisme que ha d'acceptar el canvi . El túnel es va inaugurar el 1997. La concessió era per a 28 anys, encara que el 2006 es va ampliar 5 anys i mig. Així, acabarà l'any 2022.

A Bunyola, mentrestant, els veïns han començat una recollida de firmes per exigir els mateixos descomptes que els residents de Sóller. En només uns dies l'Associació de Veïns de Bunyola ja ha aconseguit 650 signatures que presentaran davant l'Ajuntament, el Govern, el Consell i el Defensor del Poble.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.