nubes dispersas
  • Màx: 18.87°
  • Mín: 13.93°
18°

Dia 28, mobilització pel camí del Cabàs

Les associacions Pro Camins Públics, GADMA i Amics de la Vall de Coanegra organitzen una marxa reividicativa per demanar que s'obri de manera definitiva la via pública

Estan cansats d'esperar i ja han dit prou. Les associacions Pro Camins Públics, els Amics de la Vall de Coanegra i GADMA han organitzat una marxa reivindicativa per demanar "l'obertura del camí del Cabàs i perquè l'Ajuntament de Santa Maria es posicioni de manera clara i actuï".

Martí Canyelles, portaveu dels Amics de la Vall de Coanegra, assegura que "serà una marxa pacífica, respectuosa amb la naturalesa i també amb els propietaris de la finca limítrofa al camí". "No volem problemes i no hi haurà cap incident, només volem que d'una vegada per totes ens escoltin i que el camí, que està demostrat que és públic, s'obri de manera definitiva", explica Canyelles.

Sense empedrat

La manifestació arriba quatre mesos després que sortís a la llum que el camí del Cabàs havia estat llaurat i que conseqüentment, s'havia eliminat l'empedrat de la calçada i qualsevol senyal que delimitàs el pas de la via pública.

Per tal d'aconseguir l'obertura del camí, GADMA ha presentat davant l'Ajuntament de Santa Maria tot un recull de documentació que acredita que la via és pública i utilitzada per la població des de temps immemorial, com el mapa del Cardenal Despuig, que el 1785 ja catalogava la via com a pública i diversos escrits dels consistoris de Sóller i Bunyola.

L'encarregat de recopilar la informació i redactar un informe acreditatiu ha estat l'historiador i investigador Antoni Manuel Gorrias. Gorrias hi recalca que durant el franquisme el camí fou tancat al públic amb unes reixes que ara encara impedeixen el pas i que al llistats de camins públics que l'Ajuntament de Santa Maria elaborà a la segona meitat del segle XX el camí del Cabàs no hi era.

Bernat Fiol, portaveu de GADMA, lamenta que "l'Administració no faci cap passa endavant" i recorda al president Antich que "va prometre que es reuniria amb les associacions" i demana "celeritat", "no volem ni tolerarem esperar sis mesos per parlar amb ell", sosté.

Via judicial

Fiol anuncia que "si la Sala de Santa Maria no actua al respecte emprendrem la via judicial perquè sabem que guanyarem nosaltres, l'Ajuntament de Santa Maria no disposa de documentació que acrediti que el camí és privat". Segons el portaveu de GADMA, "els camins no haurien de ser competència dels ajuntaments perquè no tenen els mitjans ni el temps necessaris i no lluiten contra els amiguismes".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Més vos en mereixeu, fa mes de 13 anys

Ja ho val. I jo que em pensava que governant els nostres aquestes coses no tornarien a passar... A tornar-los a votar, brètols !

Valoració:0menosmas
Per ca, fa mes de 13 anys

70 camins tallats pel tren de la vergonya a llevant!!
40 km de noves carreteres per la construcció de 32km de tren que anirà buit.
PERQUÈ CALLAU!!
DEFENSEM LA TERRA!
BASTA JA!!
FEIM VIES VERDES I UN BON TRANSPORT PÚBLIC PER TOTHOM!

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente