algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

L'electrificació de la xarxa ferroviària provocarà modificacions en els horaris

Des del 22 de novembre, se suprimiran el primer tren i el darrer entre Palma i l'Enllaç, que seran substituïts per autobusos

Els Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha anunciat avui que a partir del 22 de novembre es cancel·laran els primers i últims trens entre les estacions de Palma i l'Enllaç, que se substituirà per autobusos, amb motiu de les obres d'electrificació de la línia. El director general de Mobilitat, Antoni Verger, i el gerent de SFM, Jaume Jaume, han explicat avui que l'objectiu és mantenir el màxim nombre de sortides de tren possibles malgrat la quantitat d'obres que s'estan duent a terme en el tram de línia ferroviària entre Palma i l'Enllaç, segons ha informat el Govern en un comunicat. Els trens que se suprimeixen a partir del 22 de novembre seran: de la línia Palma-Sa Pobla, en dies feiners, des de Palma el de les 5.44 hores (només entre Palma i Inca) que se substituirà per dos autobusos amb sortida a les 5.20 hores; i el de les 21.24 hores, que se substituirà per dos autobusos amb sortida en aquella mateixa hora.

Amb sortida des de Sa Pobla se suprimeix el de les 21.56 hores, que se substitueix per un autobús que surt a les 21.56 hores. Els dissabtes, els diumenges i dies festius, es cancel·len els trens Palma-Sa Pobla de les 6.34 i les 21.34 hores, que es reemplacen per dos autobusos amb sortida en aquelles mateixes hores. També s'elimina el tren de Sa Pobla a Palma de les 22.06, però hi haurà un autobús a la mateixa hora.

Quant a la línia Palma-Manacor, en dies feiners es cancel·len els últims trens: el de Palma de les 22.09 que se substitueix per dos autobusos a la mateixa hora, i el de Manacor de les 22.12 hores, que es reemplaça per un autobús. Els dissabtes, els diumenges i dies festius se suprimeixen els trens de Palma a Manacor de les 06.04 hores i de les 22.04 hores; i de Manacor a Palma de les 6.22 i les 22.22 hores. Tots ells se substitueixen per dos autobusos.

Els autobusos no s'aturaran a totes les estacions entre l'estació intermodal de Palma i Marratxí. Als pobles, s'aturaran en les parades d'autobús, que no sempre coincideixen amb l'estació de tren. La supressió de determinades rutes que se substituiran per autobusos es prolongarà durant "el temps que sigui imprescindible", però les afeccions menors a la normal circulació, com retards, baixa velocitat en alguns trams i algunes parades, duraran fins a l'estiu que ve.

Encara que la supressió d'algunes freqüències serà inevitable per poder emprendre les obres, SFM adoptarà mesures per mitigar les molèsties als usuaris. Fins al moment s'ha treballat en els marges de les vies, però les obres s'estan intensificant, raó per la qual els operaris requereixen més temps de treball útil i continuat durant les nits sobre les vies. Les obres que s'estan duent a terme en horari nocturn són d'electrificació de les línies i manteniment per un pressupost de 31.687.000 euros.

En horari diürn s'estan protegint els passos de vianants de les estacions de Binissalem i Santa Maria i a Lloseta s'eliminen dos passos de vianants, per 1.014.679 euros, i es construeix un pas superior per 1.975.000 euros. També hi ha obres als tallers de Son Rullan, per 5.321.699 euros. SFM i la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat han presentant avui les mesures adoptades i han demanat disculpes anticipades pels retards i molèsties als usuaris.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.