algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

El PSM de Sa Pobla no vol que l'Ajuntament dediqui un carrer a un metge de la Falange

El Grup Municipal del PSM s'ha oposat que l'Ajuntament de Sa Pobla, a proposta del PSOE, dediqui un carrer a un antic cap i metge de la Falange local Bartomeu Siquier, assenyalant que és una iniciativa «precipitada» i «amb poca fortuna» perquè al municipi tenen personalitats «molt destacades» que donen renom al poble.

Així ho ha manifestat el grup municipal nacionalista en un comunicat on, a més, ha apuntat que aquesta proposta, per part del regidor del PSOE, Lluís Socías, l'han rebut amb «gran sorpresa» i de manera «inesperada», tot i que no tenen com objecte crear polèmica entorn dels mèrits del metge de la Falange.

De la mateixa manera, el PSM ha postil·lat que Sa Pobla té personalitats de renom a diferents àmbits com la música, les lletres o els esports, fins i tot, alguns «són personatges vius que haurien de ser reconeguts», ha precisat.

En qualsevol cas, «aquests tipus de propostes haurien de ser consensuades prèviament justament per evitar polèmiques», han explicat els nacionalistes.

D'altra banda, el PSM ha acusat l'equip de govern, format per PSOE i IxSP, d'haver adjudicat «a dit» el projecte i les obres del nou cementiri municipal, «sense passar els controls de la Llei de Contractes del Sector Públic».

A més, el grup municipal nacionalista ha criticat a PSOE i IxSP, per haver duit a terme una gestió «opaca» entorn d'aquesta qüestió.

En aquest sentit, la principal queixa del PSM és que les obres del cementiri havien d'haver passat els controls de la llei perquè, del contrari, no hi ha cap manera d'acreditar que els 960.000 euros que ha costat, s'han destinat íntegrament al cementiri.

Finalment, els nacionalistes han demanat que es retiri el crucifix de més de dos metres d'altura, que presideix la sala d'actes del tanatori, perquè considera que aquest «ha de ser per a ús de tots» ja que vivim a un Estat «aconfessional». Així, seria una sala «pluriconfensional», tal com va dir el batle de Sa Pobla, Joan Comes, el dia de la seva inauguració.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Coniell, fa mes de 13 anys
PERE DE SA BUTZA, EL SIMPLE, SIMPLEMENT ETS UT
Valoració:-4menosmas
Per catalinero, fa mes de 13 anys
Tota Mallorca és plena de carrers, monuments, fundacions, cases-museus ... dedicades a Llorenç Villalonga.
I va ser un falangista.
Valoració:0menosmas
Per PSOE o fatxes ?, fa mes de 13 anys
Memòria Històrica: la tropa de Chaves, fill de falangista i els Felipe González i Barrionuevo del Frente de Juventudes demostren tenir fidelitat als principis del Movimiento.
Valoració:8menosmas
Per pobler, fa mes de 13 anys
I ara no hi ha res mes important a SA POBLA.
Valoració:1menosmas
Per En Pere de sa Butza, fa mes de 13 anys
El comentari des Jai és simplista, que només es pot creure qualcú que tingui desdoblament de personalitat. És a dir, és propi d'algú que diu que sí, però no..., ambigu amb un passat de mort i repressió. És propi, com ha demostrat es Jai en molts dels seus comentaris, d'un simpatitzant d'UM, que volen ser dreta civilitzada, però encara els falta donar el pas a molts d'ells. No es tracta de blanc o negre, però algú que va ser falangista, encara que no matàs ningú, és còmplice de la barbàrie i es mereix l'oblit d'una societat democràtica. Ja fa uns mesos hi va haver polèmica a Muro pel carrer dedicat al metge falangista Gómez Ulla (nom que ha desaparegut a la majoria de municipis) i el batle de Muro es va lluir amb la seva incultura i comprensió cap al feixisme. Però resulta que és del PP i altra cosa no es pot esperar.
Així com l'esquerra democràtica ha de condemnar l'estalinisme i els règims totalitaris d'esquerres, també la dreta democràtica ha de condemnar sense embuts els règims totalitaris de dretes i desempellegar-se del passat feixista que haguérem de patir. No hi valen ambigüitats.
Però el veritablement sorprenent de tot aquest embolic és que la proposta vengui del PSOE. De veres, en Lluís Socias s'hauria de fer mirar.
Valoració:-1menosmas
Per Antifeixista, fa mes de 13 anys
No hi ha falangista bo.
Valoració:4menosmas
Per jrbs, fa mes de 13 anys
En Mengele també era bon metge, però crec que no te cap carrer amb el seu nom a Alemanya.
I els altres metges de Sa Pobla que no eren de Falange, no eren bons?
Aquets falsos socialistes, amb tal de guanyar vots, son capaços de dedicar un carrer a la peste bubonica, si entenen que guanyen un sol vot.
Si cada regidor volgués dedicar un carrer a un que li caigui bé, haurien aixamplar el poble...
Valoració:8menosmas
Per Capsigrany, fa mes de 13 anys
Efectivament Jai i miquel:només cal saber si va salvar més vides sent metge o si per contra ...
Valoració:-4menosmas
Per miquel, fa mes de 13 anys
Bé que feis pesemeros. A veure si sou tan efectius amb el tema del tren o amb altres coses de que duguin pa i tros a nes rebost. Crec que sou una guarda de culturetas de collons que només serviu per aquestes coses. D'acord amb en Jai...més clar no podia ser.
Valoració:-14menosmas
Per Es Jai de sa Barraqueta, fa mes de 13 anys
Si li volen dedicar el carrer pel fet de ser falangista que s'ho facin mirar els de l'ajuntament. Si la distinció és per ser un bon metge que s'ho revisin els del PSM. I punt, discussió acabada.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente