algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Anul·lat l'interès general de la casa de Vidal

El Jutjat Contenciós Administratiu de Palma ha avalat la decisió del Consell de Mallorca que desprotegeix la casa il·legal que l'exbatle de ses Salines es construí foravila

El jutge del Jutjat Contenciós Administratiu de Palma ha desestimat el recurs presentat per l'exbatle Sebastià Vidal (PP) contra la decisió del Consell de Mallorca de revocar l'interès general per a una casa amb quadres que té en propietat a foravila, a ses Salines. L'interès l'aconseguí de manera irregular el maig de 2005 amb l'objectiu de legalitzar els dos edificis com a seu de l'Agrupació cavallista de ses Salines.

Així, el jutge dóna la raó al Consell de Mallorca i obre la porta a un imminent expedient d'infracció urbanística a na Fonda, que acabaria amb una important sanció econòmica i la demolició de tota la part il·legal.

En la sentència es recorda que, a la propietat de Vidal a foravila, s'hi efectuaren edificacions entre 1993 i 2005 i s'amplià en dues plantes una construcció anterior al 1993. Una, destinada a habitatge, "es desmantellà quan l'agost de 2005 es procedí a la investigació". A més, el jutge afirma que "a la parcel·la han existit actes que constitueixen greus infraccions urbanístiques sobre l'ús del sòl i les edificacions efectuades sense cobertura autoritzadora municipal ni insular, en usos d'habitatge, o autonòmica, en ús d'instal·lacions ramaderes"; tot criticant que l'Ajuntament no hagi reaccionat encara davant aquestes infraccions urbanístiques greus.

Ara que les obres il·legals efectuades a na Fonda per part de Sebastià Vidal han quedat més que demostrades i, una vegada revocat judicialment l'interès general, el Consistori de ses Salines procedirà, juntament amb el departament de Territori del Consell de Mallorca, a l'obertura d'un expedient d'infracció urbanística.

Davant els fets, el regidor d'Urbanisme, Francisco Parrondo, ha afirmat a aquest diari que "actuarem en conseqüència davant els fets avalats per la Justícia".

Conseqüències

L'exbatle Sebastià Vidal haurà d'enfrontar-se, a partir d'ara, a un expedient, que acabarà amb una exemplar sanció econòmica per l'ampliació desmesurada en dues plantes d'una caseta existent, i la seva pertinent demolició, i a l'esbucament també de les quadres on en teoria hi havia els cavalls de l'agrupació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.