nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

L'Audiència confirma que part del castell d'Alaró és de l'Església

Bona part de les edificacions del castell d'Alaró són de l'Església. Així ho confirma l'Audiència Provincial de Palma, que ha desestimat el recurs presentat per Llorenç Ordines contra la sentència del mes de novembre de l'any passat, que ja deia que les construccions no eren de la seva propietat. A més, l'Audiència imposa els costs del judici a la família Ordines.

D'aquesta manera, ara el poble d'Alaró pot fer ús lliure dels 4.000 metres quadrats de la fortificació en la qual es troben la Taberneta, els estables de les Someres, l'Obra Nova, la caseta de repetició de les telecomunica- cions, els banys i el magatzem.

Tant el batle de la localitat, Joan Simonet, com el president de la Fundació Es Castell d'Alaró, Mateu Marcús, es mostraren ahir satisfets per la resolució de l'Audiència Provincial que "ratifica el que sempre hem defensat", segons paraules de Simonet.

Reaccions

En aquest aspecte, el primer edil recordà que "fa molts anys que el poble utilitza les construccions que la família Ordines reivindica com a seves i el jutge veu clarament a la sentència que la seva petició no té fonaments. A més, diversos veïns del poble testificaren que aquestes edificacions sempre havien estat del poble".

Per altra banda, Mateu Marcús, manifestà que "estam molt contents, tot i que era una sentència molt esperada. Quan hi ha un judici sempre estam més tranquils quan ens confirmen que ens donen la raó". A més, el president de la Fundació Castell d'Alaró assegurà que "ara començarem a explotar l'hostatgeria".

Així s'ha resolt el judici per la titularitat de diverses edificacions del castell d'Alaró que la família Ordines, propietària de bona part de la muntanya on es troba la fortificació, reivindicava com a seves. Durant l'audiència, en el Jutjat número 6 d'Inca, el representant de la família Ordines sostenia que "únicament defensam el que és nostre", tot i que des del Bisbat, la Sala i la Fundació indicaren que les edificacions formen part del patrimoni d'Alaró i si es donassin a la família Ordines es privaria el municipi de poder gaudir del seu patrimoni.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.