muy nuboso
  • Màx: 16.69°
  • Mín: 12.25°
15°

El domini .cat no té lloc al web de Manacor

El PP s'oposa a enriquir la recerca i promoció del municipi a internet des d'una òptica lingüística

Els vots de la majoria del PP i l'abstenció del regidor Joan Llodrà, d'Esquerra, serví per tombar la iniciativa del grup PSM-Esquerra-Verds d'incloure el domini .cat com una via més per arribar al web oficial de l'Ajuntament, www.manacor.org.

El regidor Miquel Oliver (PSM) defensà que l'opció .cat es refereix al domini lingüístic propi de la llengua catalana i descartà qualsevol connotació independentista. De fet, Oliver recordà que el PP que governa la Sala d'Inca hi votà a favor.

Des d'ALM-UM s'anuncià el vot favorable a la proposta si també s'hi incloïen altres dominis com el .net o el .es perquè "del que es tracta és que tots els camins duguin a Roma", segons Catalina Julve. Aquesta suggerència rebé el suport d'AIPC, socis del PP a la Sala, i també del PSOE. Mentrestant, Oliver, amb l'objectiu de guanyar la inclusió del domini .cat al web municipal, acceptà l'esmena de Julve tot esperant que això fos un envit amb vista a un hipotètic suport del PP que no existí.

Els dos extrems

Sorprengué molt el vot en contra de la proposta dels deu regidors del PP encapçalats pel batle Antoni Pastor, qui sempre s'ha mostrat en defensa del català com a primera vara del poble que va veure néixer mossèn Antoni Maria Alcover i altres il·lustres escriptors i poetes en la llengua d'aquesta terra. Però més sorprengué l'abstenció del regidor republicà Joan Llodrà, que consentí no empatar la votació -l'absència de la socialista Júlia Roman donava el vot de qualitat al batle- i defensar el domini .cat a no haver de compartir-ho amb un .es. Una mostra més que de vegades es fan passes enrere quan els dos extrems es toquen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Llodrà, fa mes de 13 anys
La meva abstenció va venir donada pel fet que UM va esmenar la proposta demanant també el .net i el .es i el meu company de grup la va acceptar. A més, amb el vot en contra del PP la moció no tirava endavant i per això no es feia cap passa enrere. I per afegitó, entrau a www.manacor.cat i a www.manacor.es i mirau què passa.
Joan Llodrà.
Regidor de l'Ajuntament de Manacor
Valoració:3menosmas
Per tití, fa mes de 13 anys
Imagin q és pel que diu na Julve: "Des d'ALM-UM s'anuncià el vot favorable a la proposta si també s'hi incloïen altres dominis com el .net o el .es perquè del que es tracta és que tots els camins duguin a Roma.
Valoració:6menosmas
Per fogater, fa mes de 13 anys
M'he quedat amb l'endarrer de saber per què el regidor d'ERC es va abstendre. Algú m'ho pot explicar?
Valoració:0menosmas
Per Es suis, fa mes de 13 anys
Una altra de ses promeses es eliminar prograssivament el catala de ses illes. Aixi sa gent com tu deixareu de ser analfabets en sa llengua propia de sa terra que vos sustenta. Es trist que vulguin acabar amb una llengua perque gent com tu sou tan curts que no sou capacos d'aprendre-la, Seria mes facil llevarvos a voltros d'en mig que a sa llengua. Au, segueix amb es teus comentaris, amb s'imatge que dones com espanyol ets una maquina de convertir mallorquins espanyolistes en mallorquins independentistes.
Valoració:7menosmas
Per rafa, fa mes de 13 anys
Una de las promesas de UPyD es la eliminacion del dominio pancatalanista .cat. de todas las paginas institucionales de nuestras islas
Esperos que cumpla su programa cuando gobierne con el PP
Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente