algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

El BIC de Sineu, en perill

Unió Mallorquina i el Partit Popular podrien paralitzar-ne la tramitació si hi voten en contra en el ple del mes de novembre del Consell de Mallorca

45686
Si finalment se li concedeix, Sineu s'unirà a la catalogació d'altres nuclis com Manacor. | GRUPO SERRA

La catalogació del nucli de Sineu com a Bé d'Interès Cultural (BIC) està enlaire. L'equip de govern de Sineu (UM i PP) no comparteix alguns dels criteris que exigeixen des de Patrimoni per a la seva catalogació i podria forçar-ne la paralització.

En el transcurs de la darrera Comissió política de Patrimoni del Consell, tant Unió Mallorquina com el Partit Popular votaren en contra de la tramitació, però aquesta va poder continuar endavant gràcies al vot de qualitat de Maria Lluïsa Dubon, atès que és la presidenta de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni del Consell. Això no obstant, la cosa podria canviar si en el ple del Consell de Mallorca del novembre PP i UM s'hi oposen i així la catalogació de Sineu com a BIC s'aturaria.

Reaccions

Aquesta possibilitat és considerada com una "catàstrofe pel patrimoni de les Illes" per part del director insular de Patrimoni del Consell de Mallorca, Biel Cerdà. El principal punt de controvèrsia entre l'Ajuntament de Sineu i Patrimoni és la delimitació del territori que s'ha de de protegir i la paralització d'algunes obres de construcció que, a causa de la catalogació del municipi com a BIC, hauran de ser modificades.

Per mirar de posar una mica d'ordre en el conflicte, avui a la nit els partits de l'oposició de Sineu (ERC, Sineuers Independents i PSOE) es reuniran amb l'equip de govern i els instaran a no renunciar a la figura de protecció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Turmeda, fa mes de 13 anys
No ho entenc, no volen que el nucli urbà de Sineu sigui BIC però demanen al Senado que les corrides de toros ho siguin.
Valoració:3menosmas
Per un que mira, fa mes de 13 anys
BIC INEXCUSABLMENT, aquest figura es molt més important que la opinió de PP-UM, Meliáq ue no te´n adones ?
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente