algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

El Govern destina 4,5 milions a ampliar la depuradora d'Alcúdia

Tindrà una capacitat de tractament d'aigües residuals generades per 94.000 persones cada dia

La Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat destina 4,5 milions d'euros a l'ampliació de l'estació depuradora d'aigües residuals d'Alcúdia per dotar la instal·lació de capacitat per depurar 21.650 metres cúbics diaris que equival a tractar les aigües residuals generades per 94.000 persones.

El conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens; el director general de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez; i el batle d'Alcúdia, Miquel Llompart, han explicat avui el projecte d'ampliació de l'estació que començarà a finals d'enguany.

Les obres consisteixen en la construcció de la nova estació de bombatge d'aigües residuals de Bellevue, la remodelació de l'actual pretractament, la construcció d'una instal·lació per a la recepció de continguts de pous negres i d'un nou sistema de tractament físic-químic d'emergència.

També es construirà un nou decantador primari i es remodelaran els actuals, es construirà un nou sistema de tractament biològic i se'n modificarà un dels actuals per incloure l'eliminació biològica de nitrogen, i s'instal·larà un nou decantador secundari.

Així mateix, es reconvertirà l'espesador actual en un flotador, es construirà un bombatge de fangs de purga cap al sistema de digestió, així com un digestor aeròbic i es convertiran els actuals digestors anaeròbics en dipòsits d'aigua tractada.

Les obres contemplen també la remodelació del sistema de deshidratació de fangs, la instal·lació d'una nova ranura de fangs deshidratats, la instal·lació d'un sistema de desodoració per pretractament de fargues sèptiques, espesador i deshidratació, i es remodelaran l'edifici de vestidors i el laboratori.

El pressupost de les obres que executarà la unió temporal d'empreses Coexa-Passavant España, és de 4.439.834,38 euros i el termini d'execució de 16 mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.